Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik iskola az erősebb,...

Dorina118 kérdése:

Melyik iskola az erősebb, jobb hangulatú?

Figyelt kérdés

A 18.kerületi Karinthy Frigyes gimnáziumot, a 16.kerületi Szerb Antal gimit és az Újbudai József Attila gimnáziumot néztem ki eddig. Tudnátok mondani róluk véleményt? Akár pozitívat, akár negatívat.

köszönöm előre is :)

2019. szept. 11. 22:58
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek :) szerdán megyek a József Attilába igazgatói tájékoztatóra, remélem tényleg olyan jó suli, mint ahogy mondjátok :D
2019. szept. 16. 19:32
 12/31 A kérdező kommentje:
5. válaszoló! A Karinthy nekem nagyon tetszik es tetszett is, de nemrég olvastam nagyon rossz véleményeket róla, több helyen is. Te tudsz valamit ezekről? (sok a politizálás, elnyomják a diákokat,stb.)
2019. szept. 16. 19:34
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Majd írd le milyen volt a tájékoztató pls
2019. szept. 17. 19:55
 14/31 A kérdező kommentje:
Rendben. Esetleg te is ezt a sulit nézted ki?
2019. szept. 17. 20:03
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

13 vagyok

Igen én is ezt a sulit néztem ki

2019. szept. 19. 18:52
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Na milyen volt a tájékoztató? Hogy tetszik a suli így első benyomásra?
2019. szept. 19. 18:53
 17/31 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Szóval a suli nekem nagyon szimpi volt :D

A tájékoztató a tornateremben volt, de nem fértünk be az első körbe (az igazgató azt mondta, hogy ilyen még nem fordult elő), de addig legalább körbe tudtunk nézni a suliban. A termek nagyon klasszak :D mindenhol van festve a falra, csomó szekrényen matricák vannak (a Rubint Rékás volt a kedvencem, pacsi annak aki azt felragasztotta),szóval egész otthonos.

Pár infó (egyébként szerintem fent lesz a honlapon is) :

Indul a, b, c és d osztály. Az a-sok nyelvi orientációsok, nem kezdő angollal lehet választani a francia, spanyol és olasz nyelv közül második nyelvnek. A b-ben emelt matek van nem kezdő angollal és második nyelv ott a német, az osztály másik fele emelt biosz nem kezdő angollal és a második nyelv a spanyol (ezek 4 évesek). A c francia és spanyol nyelvi előkészítős osztály nem kezdő angollal. A d-ben pedig van haladó és kezdő angol és ez is előkészítős, itt lehet választani a franciát, a spanyolt és az oroszt második nyelvként (ez a két osztály 5 éves).

Volt szó a szóbeliről. Az igazgató azt mondta, hogy egy Kosztolányi Dezső által írt újságcikket fogunk kapni, lesz felkészülési idő és utána a cikkből tesznek fel kérdések. Egy minta fent van a suli honlapján!

Aki nem a d osztályba jelentkezik, annak szóbelizni kell angolból, aki az emelt bioszra, annak bioszból kell.

Alapjáraton 120 pont felett hívnak be szóbelizni vagy ha benne vagy az első 500-ban, de mivel már ezen a tájékoztatón is ennyien voltunk (kb. kétszer 160 ember), gondolom hogy nagy lesz a túljelentkezés.

Nyílt nap lesz november 20. és 21. Jelentkezni kell nov. 12-13. a honlapon, reggel 8 órától. Illetve lesz még ilyen tájékoztató (az igazgató helyettes asszony fogja tartani): november 12., december 10. és január 7-én 3 és fél 4 között.

Ezek voltak a legfontosabb infók. Ha minden úgy alakul, akkor remélem találkozunk még a suliban :D

2019. szept. 20. 18:00
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy jó benyomást keltett szeretett iskolám, drukkolok, hogy bekerülj. Egy nyílt napra gyere el, mert megtapasztalhatod, hogy milyen is itt az élet, persze pozitív értelemben. :)
2019. szept. 21. 19:56
 19/31 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2019. szept. 22. 10:05
 20/31 anonim válasza:
100%

Szia! Én karinthys voltam és én igazából nagyon szerettem. Nyilván utáltam mert ISKOLA, de amúgy egyáltalán nem volt rossz :D a politizálással kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy egy tanárom volt aki nagyon erőteljesen politizált (de ő amúgyse teljesen okés), rajta kívül mindenki rendben volt. A tanárok nagy többségben kompetensek, minket sose szívattak feleslegesen (az alap szívatáson felül, ami maga a gimnázium). Sok volt a program, pl a KarMUN meg az ilyenek, ezek nagyon jók voltak.

Negatívumként annyi hogy sok a poloska és az épület is előfordul hogy beázik. A keksz rendszer meg egy fos. :D De ezektől eltekintve tudom ajánlani a helyet mert amúgy a közösség, az élet mindenképp jó, és elég magas színvonalú az oktatás.

2019. okt. 9. 12:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!