Melyik iskola az erősebb, jobb hangulatú?
A 18.kerületi Karinthy Frigyes gimnáziumot, a 16.kerületi Szerb Antal gimit és az Újbudai József Attila gimnáziumot néztem ki eddig. Tudnátok mondani róluk véleményt? Akár pozitívat, akár negatívat.
köszönöm előre is :)
13 vagyok
Igen én is ezt a sulit néztem ki
Sziasztok!
Szóval a suli nekem nagyon szimpi volt :D
A tájékoztató a tornateremben volt, de nem fértünk be az első körbe (az igazgató azt mondta, hogy ilyen még nem fordult elő), de addig legalább körbe tudtunk nézni a suliban. A termek nagyon klasszak :D mindenhol van festve a falra, csomó szekrényen matricák vannak (a Rubint Rékás volt a kedvencem, pacsi annak aki azt felragasztotta),szóval egész otthonos.
Pár infó (egyébként szerintem fent lesz a honlapon is) :
Indul a, b, c és d osztály. Az a-sok nyelvi orientációsok, nem kezdő angollal lehet választani a francia, spanyol és olasz nyelv közül második nyelvnek. A b-ben emelt matek van nem kezdő angollal és második nyelv ott a német, az osztály másik fele emelt biosz nem kezdő angollal és a második nyelv a spanyol (ezek 4 évesek). A c francia és spanyol nyelvi előkészítős osztály nem kezdő angollal. A d-ben pedig van haladó és kezdő angol és ez is előkészítős, itt lehet választani a franciát, a spanyolt és az oroszt második nyelvként (ez a két osztály 5 éves).
Volt szó a szóbeliről. Az igazgató azt mondta, hogy egy Kosztolányi Dezső által írt újságcikket fogunk kapni, lesz felkészülési idő és utána a cikkből tesznek fel kérdések. Egy minta fent van a suli honlapján!
Aki nem a d osztályba jelentkezik, annak szóbelizni kell angolból, aki az emelt bioszra, annak bioszból kell.
Alapjáraton 120 pont felett hívnak be szóbelizni vagy ha benne vagy az első 500-ban, de mivel már ezen a tájékoztatón is ennyien voltunk (kb. kétszer 160 ember), gondolom hogy nagy lesz a túljelentkezés.
Nyílt nap lesz november 20. és 21. Jelentkezni kell nov. 12-13. a honlapon, reggel 8 órától. Illetve lesz még ilyen tájékoztató (az igazgató helyettes asszony fogja tartani): november 12., december 10. és január 7-én 3 és fél 4 között.
Ezek voltak a legfontosabb infók. Ha minden úgy alakul, akkor remélem találkozunk még a suliban :D
Szia! Én karinthys voltam és én igazából nagyon szerettem. Nyilván utáltam mert ISKOLA, de amúgy egyáltalán nem volt rossz :D a politizálással kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy egy tanárom volt aki nagyon erőteljesen politizált (de ő amúgyse teljesen okés), rajta kívül mindenki rendben volt. A tanárok nagy többségben kompetensek, minket sose szívattak feleslegesen (az alap szívatáson felül, ami maga a gimnázium). Sok volt a program, pl a KarMUN meg az ilyenek, ezek nagyon jók voltak.
Negatívumként annyi hogy sok a poloska és az épület is előfordul hogy beázik. A keksz rendszer meg egy fos. :D De ezektől eltekintve tudom ajánlani a helyet mert amúgy a közösség, az élet mindenképp jó, és elég magas színvonalú az oktatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!