Megéri egy második GTK-s alapszakot elvégezni?
Fél év múlva végzek gazdálkodási és menedzsment alapszakon. Azért jöttem ide, mert nem gazdasági szakközépből jöttem, nem tudtam, mit fogok itt tanulni, csak érdekelt az egész. A nyílt napon azt mondták, akkor a GM lesz a legjobb választás, mert az mindenből ad egy kicsit. Nem bántam meg, hogy ide jöttem, nagyon élveztem. De most, hogy mesterszakot kell választanom, elbizonytalanodtam. A csoporttársaim nagy része Vezetés és szervezésre vagy Vállalkozásfejlesztésre megy, valamint páran a pénzügy/számvitel/marketing hármasból választanak valamit. Engem viszont egyik terület sem érdekel annyira, hogy ezzel foglalkozzak, az üzleti tárgyak egyáltalán nem kötöttek le. De az elméletibb, alapozó tárgyaink (mikro, makro) sokkal jobban érdekeltek. Tudom, van lehetőség elvileg közgazdasági elemző mesterszakra jelentkezni ezzel az alapdiplomával is, de nem tudom, hogy van-e értelme, mert tényleg csak ez a két ilyen jellegű tárgyam volt, gyanítom, hogy egy mesterszakhoz ez kevés lenne. Vagy hagyjak ki egy évet, és készüljek fel magánúton ezekből? Azon gondolkodom jelenleg, hogy az alkalmazott közgazdaságtan alapszakra jelentkezek majd, csak azt se tudom, hogy annak van-e értelme, hogy két közgazdász alapdiplomám legyen. Ti mit tennétek a helyemben?
A válaszokat előre is köszönöm!
AK-t szerintem ne kezdd el, a közgáz elemző viszont jó ötlet, de lehet fel kell venni előtte pár tárgyat, hogy el tudd kezdeni a mestert. Sztem kérdezd meg a közgáz elemzős TO-s nénit, hogy mit kell ahhoz még elvégezned, hogy gazdmenről felvegyenek.
Corvinus? Am én is most végzek gm-en és én sem ájultam el a képzéstől :D Egy 2 éves vezszerv bullshitet biztos nem bírnék már ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!