BGE turizmus-vendéglátás FOSZK magában ér valamit itthon vagy külföldön? Vagy mindenképp "muszáj" utána elvégezni az alapszakot is?
Eredetileg alapszakra akartam volna menni, de túl későn találtam ki, hogy mi szeretnék lenni, így -ugyan beírtam első helyre- de egyértelmű volt, hogy emelt érettségi nélkül nem vesznek fel a támogatott alapszakra.
Utána kitaláltam azt, hogy egy évet "halasztok" és emelt angol + egy új nyelv hogy legyen többletpontom az alapszakra jövőre.
Aztán persze hamar rájöttem, hogy ennyi idő alatt (főleg közben magánéleti gondok miatt is) nem tudok egy új nyelvet csak úgy nulláról megtanulni középszintre és az életkedvemet is elvette a családom stb. Szóval a 430 pontos alapszak reményei elszálltak.
Aztán mivel még mindig ez tetszene és nem akarok egész életemben fizikai munkát végezni, gondoltam jelentkezek a foszk-ra aztán vagy elég magában (nagyon remélem), vagy utána alapszak a +32 ponttal és vesztek két évet az életemből, de legalább lesz diplomám.
Kérdés: melyik éri meg jobban? Foszk után alapszak és akkor jó sok időt elvesztettem vagy magában is elég és még nyerek is egy kis időt? Az a része nem akaszt meg, hogy külföldre kéne menni, sőt. Egész életemben utazni akartam vagy olyan munkát aminek köze van az utaztatáshoz/turizmushoz. Szóval nem csak a magyarországi helyzet érdekelne. Köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!