Vidéki gimnáziumból felvesznek orvosira?
11.-es leszek jövőre, már túl vagyok a fakultáció választáson.
Tudom, hogy kitartás kérdése a felvételi, de érdekelne milyen arányban járnak volt kisvárosi gimnazisták orvosira. A legtöbb ismerősöm a "legnehezebb" nagyvárosi középiskolákból kerültek ki így elgondolkodnék az esélyeimen.
Előre is köszönöm a válaszokat.
A kérdés nyilván arra vonatkozik, hogy van-e esélyed a szükséges eredményt produkálni akkor is, ha gyengébb gimnázium oktatásában részesülsz. Az én válaszom az, hogy van. Ahhoz, hogy megírd jól az érettségiket, nem kell kimondottan elit suliba járni. Érdemes sokat gyakorolni a korábbi évek érettségijeivel, mert azok a típusfeladatok vannak évről évre. Ha hiányosságaid vannak, nem értesz valamit, érdemes külön tudakozódni, ha nagyon katasztrofális az oktatás, akkor külön tanárhoz járni. Az, hogy van fakt, már biztató azért, én tudok olyat, akinek még az sincs a gimiben, és külön tanárral készül teljes mértékben. Ha ilyeneken szorongsz, energiát veszel el magadtól az érdemi készülés rovására. Annak a válaszát fontold meg, aki írta, hogy ő már azóta tanít is az egyetemen.
Üdv, egy már végzett
A kérdést se értem.
Az ugye megvan, hogy Magyarországon nem a SOTE az egyetlen orvosi egyetem? Debrecenben, Pécsen és Szegeden is van. Kisvárosokból, nagyvárosokból és Budapestről is mennek a SOTE-ra, a DOTE-ra, a POTE-ra és a SZOTE-ra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!