Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Vidéki gimnáziumból felvesznek...

Vidéki gimnáziumból felvesznek orvosira?

Figyelt kérdés

11.-es leszek jövőre, már túl vagyok a fakultáció választáson.

Tudom, hogy kitartás kérdése a felvételi, de érdekelne milyen arányban járnak volt kisvárosi gimnazisták orvosira. A legtöbb ismerősöm a "legnehezebb" nagyvárosi középiskolákból kerültek ki így elgondolkodnék az esélyeimen.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2019. aug. 1. 17:00
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
91%

A kérdés nyilván arra vonatkozik, hogy van-e esélyed a szükséges eredményt produkálni akkor is, ha gyengébb gimnázium oktatásában részesülsz. Az én válaszom az, hogy van. Ahhoz, hogy megírd jól az érettségiket, nem kell kimondottan elit suliba járni. Érdemes sokat gyakorolni a korábbi évek érettségijeivel, mert azok a típusfeladatok vannak évről évre. Ha hiányosságaid vannak, nem értesz valamit, érdemes külön tudakozódni, ha nagyon katasztrofális az oktatás, akkor külön tanárhoz járni. Az, hogy van fakt, már biztató azért, én tudok olyat, akinek még az sincs a gimiben, és külön tanárral készül teljes mértékben. Ha ilyeneken szorongsz, energiát veszel el magadtól az érdemi készülés rovására. Annak a válaszát fontold meg, aki írta, hogy ő már azóta tanít is az egyetemen.

Üdv, egy már végzett

2019. aug. 2. 12:24
 22/24 anonim ***** válasza:
6%
Ami meg a Nick-kel kialakult vitát illeti, hát tény, hogy az orvosin sokat kell csakugyan "seggelni." Az anatómiai nevezéktan, a gyógyszerek hatóanyagnevei, a képletek kémiából, ezek mind olyan dolgok, hogy leülsz, beseggeled. Más tárgyak meg, mint az élettan, kórtan, vagy éppen a gyógyszertan hatásmechanizmusokat tárgyaló része, a betegségek pathomechanizmusainak megértése, bizonyos diagnosztikai eljárások meg igénylik a logikát, megértést, gondolkozást. Kémián a számolások az emelt szintű érettségihez képest meg valóban vicc. Csak hát az emeltet írják a gyógyszerésznek, vegyésznek, vegyészmérnöknek készülők is. Ők azok, akik több hasznát veszik utána azoknak a számításoknak.
2019. aug. 2. 12:34
 23/24 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván van összefüggés az erősebb iskolával. Vidéki iskolába járt a rokonom jelenleg a Harvardon tanul.
2019. aug. 2. 15:22
 24/24 anonim válasza:
80%

A kérdést se értem.

Az ugye megvan, hogy Magyarországon nem a SOTE az egyetlen orvosi egyetem? Debrecenben, Pécsen és Szegeden is van. Kisvárosokból, nagyvárosokból és Budapestről is mennek a SOTE-ra, a DOTE-ra, a POTE-ra és a SZOTE-ra is.

2019. nov. 19. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!