Vidéki gimnáziumból felvesznek orvosira?
11.-es leszek jövőre, már túl vagyok a fakultáció választáson.
Tudom, hogy kitartás kérdése a felvételi, de érdekelne milyen arányban járnak volt kisvárosi gimnazisták orvosira. A legtöbb ismerősöm a "legnehezebb" nagyvárosi középiskolákból kerültek ki így elgondolkodnék az esélyeimen.
Előre is köszönöm a válaszokat.
8:
Szerintem ha ilyen értetlen vagy, akkor ne akarj orvosira menni, mert vért fogsz izzadni.
Az ország összes gimnáziumában ugyanaz az egységes tananyag van és ugyanazt az érettségit írja mindenki.
Ami nem mindegy, az az h mennyit tanulsz.
" Orvosin mi olyan van, amit nem lehetne megtanulni? [...], Egyedül a kémiai számolások amik vannak, de az ******. "
Valóban, ez abszolút a kérdésre vonatkozik! Egyébként megkérdezhetem,vajon te sikeresen elvégezted az egyetemet? Vagy milyen apropóból kicsinyíted le az orvosi követelményrendszert? Megjegyzem, felületesen.
Elnézést, amiért egy bunkó kommentre reagáltam. Hogy ettől miért tűnök értetlennek a te szemedben, nem tudom. Mindenesetre, további szép estét!
12:
Hú b+, te ezzel a stílussal ne akarjál egyetemre menni, orvosira meg plána, mert úgy fognak kiba..i, hogy lábad nem éri a földet :DD
#12: Első válaszban azt állítottad, hogy összefüggés van az erősebb gimnáziumi képzés és a felvettek aránya között. Én erre írtam azt, hogy lényegtelen a képzés színvonala, mert nem ezért fogod elvégezni az egyetemet (ugye a felvételi benyújtásával és elnyerésével erre vállalkozol, ne kelljen már magyarázni). Ezt lepontoztátok, ezért kifejtettem jobban, hogy mit értek seggelés alatt. Te ebből levontad azt a következtetést, hogy nem a kérdésre válaszoltam (nem is, hanem a reakciókra reagáltam, ami összefüggésben van a kérdéssel).
Csak egy kicsit kéne tudni olvasni a sorok között és rájönnél, hogy én nem szidtam az orvosi képzést, sőt, megerősítettelek benne, hogy kisvárosi gimiből is megéri jelentkezni, ha van benned annyi kitartás, hogy el is tudd végezni a képzést, mert anélkül értelme nincsen.
Ha nem hiszed el (/nem hiszik el a lepontozó kollegák/), hogy az orvosi képzés a napi 4-6 órás magolásról szól, akkor majd hinni fogsz nekem, amikor vizsgán azért buktatnak meg, mert elfelejtettél egy szakkifejezést.
És köszönöm szépen, én már évekkel ezelőtt végeztem az egyetemmel, mostani MSc képzésnek megfelelő papírral keresem a kenyeret...
Én azt írtam, hogy ott nincs szükség emelt matematikai tudásra, amiben a jobb gimnáziumok többletet tudnának nyújtani.
A jobb gimnáziumok matekban tudnak többet nyújtani? Miket tudok meg itt, érdemes volt felkelni...
összefüggés van az erősebb gimnáziumi képzés és a felvettek aránya között
ÉS bizony van is. Nézd meg, mennyien kerülnek be egy elit fővárosi gimiből vagy a zegi Zrínyiből, és mennyien Lentiből... Tetszik vagy sem, tény, hogy nem egyforma eséllyel indulnak akkor sem, ha az érettségi azonos feladatsor. MErt a képzés színvonala nagyon különböző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!