Vidéki gimnáziumból felvesznek orvosira?
11.-es leszek jövőre, már túl vagyok a fakultáció választáson.
Tudom, hogy kitartás kérdése a felvételi, de érdekelne milyen arányban járnak volt kisvárosi gimnazisták orvosira. A legtöbb ismerősöm a "legnehezebb" nagyvárosi középiskolákból kerültek ki így elgondolkodnék az esélyeimen.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Mi az összefüggés??
Az x pont az x pont, mindegy, hogy vidéki, vagy Bp-i gimnáziumban teszed le az érettségit.
Én értem amit mondasz, de tök felesleges. Ha megvan a pontszámod, akkor a kutya nem fogja nézni, hogy te kisvárosból jöttél-e vagy a fővárosból.Annyi a lényeg, hogy a pontod legyen meg.
(Mellesleg 30 ezres városban élek, a gimimből évente 5-6 embert vesznek fel orvosira)
Humán beállítottságú, még városon belül sem túl jónak tartott, vidéki gimnáziumból kerültem be orvosira maximum közeli pontszámmal. Summa cum laude végeztem. Azóta egyetemen tanítok.
A gimnáziumi évfolyamból, ahol 2 osztály (kb. 45 ember érettségizett), 3-an jelentkeztünk orvosira, mindhárman elsőre bekerültünk és jó eredménnyel végeztünk is.
Az "elit"-nek tartott iskola hátrány is lehet, mivel minden tárgyból olyan nagy a hajtás, hogy nem jut mindig elég időd arra a 2 tárgyra készülni, amiből felvételiznél. Mert a többi tárgy meg a felesleges és eltúlzott követelmények elveszik. Az a lényeg, hogy abban a 2 tárgyban jó legyél, és jó emelteket írj, le tudd tenni a már kötelező nyelvvizsgát, egyébként meg a lehető legjobb eredményt érd el minden tárgyból (ami beleszámít pl. a felvételi pontszámba) úgy, hogy ne azokra kelljen az időd nagy részét szánnod. Ez sokszor egy gyengébbnek tartott gimnáziumból még könnyebb is, mert "hagynak élni". Az "elit" iskoláknak meg sokszor csak a neve nagy.
Senki sem beszélt itt az orvosi egyetem elvégzéséről, csupán a bejutásról. Egyébként meg senki sem jött panaszkodni, hogy mennyire nehéz lenne az egyetem. Szóval egyáltalán nem értem mi köze a hozzászólásodnak a kérdéshez.
(Megjegyzném, hogyha a érdemben válaszolnál /és esetleg a kérdéshez kapcsolódóan / nem pontoznának le)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!