Ebben az írásos feladatban tudnátok segíteni?
Nyárra kaptunk egy szorgalmi feladatot az egyik tanárunktól. Ő a magyar és történelem tanár is egyben, a feladat meg mindkét tárgyhoz kapcsolódik. Írni kell egy olyan fogalmazás szerűséget, amiben a magyar írást mutatjuk be, de nem csak a mostanit, hanem a régebbieket is. Lehetőleg időrendben és a különböző írásokat össze is kell majd hasonlítani valamilyen szinten. De hogy ne csak az legyen, hogy az órai anyagból kimásolunk minden, ezért adta most ezt a feladatot, mert a következő évet majd ezzel fogjuk kezdeni. Tehát olyan magunktól keresős/kigyűjtögetős feladat. Annyit mondott hogy "mondjuk kezdjétek a körrovástól, ennél visszább nem kell menni az időben, mert ott már sok egymásnak ellentmondó információt fogtok találni, amik nincsenek is megfelelően bizonyítva" - nem biztos hogy így mondta, de ez volt a lényege.
Kérdem én ez alapján: mi az a körrovás? Csak mert nem találtam róla semmit interneten. Eddig úgy gondoltam, hogy majd internetből megírom az egész fogalmazást, de már a legelején elakadtam.
Pedig az interneten is fent van a körrovás.
Keress rá Jásdi Kiss Imre: Hatodik pecsét c. könyvére, vagy Friedrich Klára munkásságára.
Ne egy-két perces videót nézz meg, hanem olvass utána és alaposan mélyedj el a témában, hiszen egy nyár áll rendelkezésedre.
A körrovás a rovásírásunk őse, keress alátámasztott bizonyítékokat. A feladatot te kaptad, én csak segítek, hogy merre indulj.
Mintha rémlene valami... Amúgy persze. Szerinted ott megtalálom? A településünkön nincsen, Fonyódra járok iskolába, ahol van könyvtár. Egyszer szerettem volna egy szakmai jellegű könyvet kivenni, akkor azt mondták hogy nincs és nem is tudják beszerezni - pedig ha jól emlékszem az a könyv csak 3 ezerbe került interneten.
Vagy konkréten tudsz olyan könyvtárat ahol biztosan kikölcsönözhető?
Úristen, remélem tényleg nem írtad bele Jásdi baromságait. Az egy elmebeteg, egy szava sem igaz. Szerinte a puzdracső(ami a tegez másik neve) egy kommunikációs eszköz volt, a tarsolylemezzel együtt. Az ősmagyaroknak meg köztársaságuk volt, mert köztársaság->köztarsolygás->közben tarsolygók társasága.
Szóval ennyire komolyanvehető az ürge :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!