Hogy szerkeszthető meg ez a háromszög?! HELP SOS
Figyelt kérdés
Hogyan kell megszerkeszteni a háronszöget ha a=5 cm b=7cm Sc=6cm
Én próbáltam de háromszög egyenlőtlenség lett a vége!lehetséges ez?
2019. máj. 15. 21:08
2/6 anonim válasza:
3/6 anonim válasza:
4/6 anonim válasza:
Pedig ezekkel is lesz megoldása, ha mindegyik oldal kisebb a másik 2 összegénél, akkor lesz megoldás. Egyszerűen felmérsz egy 5 centis szakaszt, az egyik végéből körívezel 7 centivel, a másik végéből 6 centivel és meg is van.
5/6 vurugya béla válasza:
Tükrözd a háromszöget AB felezőpontjára, ekkor az eredetivel együtt egy paralelogrammát kapsz, aminek az egyik átlója az Sc kétszerese, azaz 12. Ilyen paralelogramma nem lehet, mert az átlónál lenne benne egy olyan háromszög, aminek az oldalai: 5, 7 és 12 cm. Ilyen háromszög pedig nincs.
6/6 anonim válasza:
4-es vagyok, bocsánat félreolvastam a kérdést, azt hittem a c van megadva, nem az sc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!