Szakvizsgától való eltiltás lehetséges ebben a formában?
Üdv, nemrég történt meg velem ez a helyzet, az iskola egy nappal a szakvizsgám előtt szólt, hogy nem vehetek részt rajta, mert nem tettem le a különbözeti vizsgát.
Teljes történet:
Érettségi után nem indítottak 1 éves képzést, ezért a két éves második szakaszába bekerültem miután letettem sikeresen az érettségit, (szoftverfejlesztő szakról van szó és az érettségi tárgyam informatika volt emelt szinten 80% 5-ös) a kritériuma a bekerülésemnek az volt, hogy le kell tennem egy különbözetit, amiről meg is kaptam a határozatot, viszont azon csak annyi állt, hogy októberig kell ezt megtennem. Miután a tanárokat többször is kérdeztem, hogy mikor lesz ez a vizsgám, csak annyit kaptam válaszul, hogy ilyen eredményekkel nem kell ezt le tennem majd ők elintézik, így ennyiben is hagytam. Természetesen azért rá kérdeztem, hogy nem lesz-e ebből gond, a válasz az volt hogy nem.
Erre most közlik velem, hogy ennek kihagyása miatt nem vehetek részt a vizsgán.
Ti mit tennétek a helyemben?
Én ügyvédhez készülök fordulni, mivel több dolog sem teljesült jogszabály szerint amit az iskolának kellett volna teljesítenie és rám akarják fogni, hogy az én hibámból történt.
Kíváncsian várom a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!