Aki ért a matekhoz, integráláshoz kérem segítene? :D 1. (Integrál) 3x^2 • e^x^2 • dx 2. (Integrál) x • (V (x^2) +1) • dx Ui. : V=gyök
Figyelt kérdés
2019. máj. 2. 12:22
1/5 qqcska123 válasza:
Szia! Ez így nem feltétlenül egyértelmű. Inkább képként tedd fel valahová, majd rakd ki ide a linket vagy magát a képet.
Ettől függetlenül mindkettőre talán a parciális integrálás, ha jól sejtem.
2/5 Tom Benko válasza:
[link] és a kifejezés érthető lesz. Amúgy az első tényleg parciális, a másodikat én helyettesítéssel számolnám ki, így első blikkre.
3/5 anonim válasza:
Másodikba sinh -t helyettesítesz akk gyökök szar helyett marad egy cosh, 1/sinh lesz a dx mellé meg még van egy sinh az elején szóval összesen egy cosh lesz.
Annak integrálja sinh. És most visszaírod hogy sinh area sinh x = x szóval whatttt valamit elcsesztem. De mindenképp sinh -t kell helyettesíteni xd
4/5 anonim válasza:
Áh megvan.
Dx mellé 1/cosh lesz, így marad egy sinh aminek az integrálja cosh.
Szóval a végeredmény cosh(inverz sinh x)
Inverz sinh = area sinh
Kiejtés: siny és kos :)
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget sikerült így megoldani:D
2019. máj. 9. 18:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!