A cukrászdában mért gőz hozzáadásával melegítika kihűlt kávét, mért nem forró vízzel? 🧐
Figyelt kérdés
Fizika,kávé,forró,víz,gőz,dolgozat2019. ápr. 28. 18:40
1/6 anonim válasza:
Mert a gőznek a légnemű halmazállapot miatt nagyobb a belső energiája, ezért kevesebb vízmennyiség is elég ahhoz, hogy adott mértékben felmelegítsd a kávét, következésképp kevésbé hígul fel.
2/6 anonim válasza:
Laikusan megfogalmazva, amit az előző írt: A gőz melegebb, mint a forró víz (ami nem keverendő a forrásban lévő vízzel!), így kevesebb mennyiség jobban felmelegíti a kihűlt italt.
Megjegyzem, nem szívesen innék újramelegített kávét... :)
Üdv.,
egy barista
3/6 dq válasza:
Igen, a gőz melegebb tud lenni...
Mégsem hőmérsékletet, hanem energiát adunk a kávénak, hogy melegebb legyen.
4/6 anonim válasza:
Direkt írtam, hogy laikusan megfogalmazva... Márpedig a laikus melegíti a kávét, nem pedig energizálja; az Tihanyi Tamásnak a dolga.
5/6 dq válasza:
Igaz. Azt próbáltam írni, hogy szerintem túlegyszerűsítetted: energiával és nem hőmérséklettel melegítünk. Mondjuk valóban nem derült ki, hogy elolvastam amit írtál.
Na jó, szerintem mindenben egyetértünk, és erre több szót vesztegettünk mint kellett volna.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2019. ápr. 28. 21:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!