Az európai unió intézményeiről kell írnom minimum 2 oldalas fogalmazást, mit írjak?
6 legfontosabbat emelném ki:
Miniszterek Tanácsa, Európai Tanács, Európai Bizottság, Európai Parlamnet, Számvevőszék, Európai Bíróság.
Leírnám a feladatukat, kik mennyien résztvevői, hol található, mikor alakultak...
Miniszteri Tanácsa: az EU központi döntés- és törvényhozó szerve. Üléseire a kormányok a napirenden szereplő témákban érdekelt tárca miniszterét delegálják.
Európai Tanács: a tagországok állam- és kormányfőibők álló testület. Politikai döntéseket hoz.
Igen :)
Régen azt mondták: Tanulni, tanulni, tanulni.
Ma azt : soros, soros, soros :)
A fogalmazásokat szótól szóig adják. Ha nem nagyon tudsz 2 oldalt akkor írj nagy betükkel és nyújtottan. Esetleg rajzolj valamelyik oldalára egy kissebb uniós zászlót.
Nekem egyszer volt olyan, hogy beadandó fogalmazást kellett írni. Az egyik oldalára "A" betüt írtam a másikra "Z"-t (Az...) és beadtam. Mikor a tanár rákérdezett, hogy az micsoda megmondtam neki, hogy a 2 oldalas fogalmazásom 400as betűmérettel. Onnantól kezdve csak szó számban adta a fogalmazásokat...
Ha pedig gépen kell írnod akkor sorkizárt rendezés, 24es térköz minden bekezdés után, 1 cm behúzás bekezdésenként. Ha az új bekezdés átcsúszik az oldalra szakasz törés használata illetve ha még így is kell akkor előfejbe a dokumentum neve és az élőlábba a neved és a dátum. Illetve egy kép beszúrása. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!