Hogyan írjuk fel egy ellipszis egyenletét az x, y, z koordinátarendszerben?
Te a Hold-os kérdező vagy, ha jól sejtem.
Nézz utána a főtengelytranszformációnak, és a görbék kanonikus alakjainak.
xy síkban az ellipszis egyenlete:
(x/a)^2+(y/b)^2=1
ahol "a" és "b" a fél nagy -és kistengely.
Látom, abszolút nem olvasod amit írok, és nem nézel utána annak amit mondok, pedig lenne mit tanulnod...
De tudod mit? oldd meg magad a saját problémádat, ill. kérdezd meg azokat, akik a helyes válaszomat lepontozták.
Téma túltárgyalva.
És már megint kezdődik előlről... Múltkor az egyik kötekedő válaszolónak is leírtam, hogy ellipszisnél elég síkban számolni, mint ahogy az egyenletet is leírtam.
Szerencsére azóta nem jelentkezett, mert kiderült az is, hogy már középiskolából is kibukott.
Fogalma nem volt a főtengelytranszformációról, meg a lineáris leképezésekről sem. Remélem nem tér vissza butítani a népet.
Az ellipszis térbeli egyenlete a következő?:
((x*x)/(a*a)) + ((y*y)/(b*b)) = ((x*x)/(a*a)) + ((z*z)/(c*c)) = ((y*y)/(b*b)) + ((z*z)/(c*c)), ahol a,b,c valós gyújtópontok x,y,z valós változó térbeli pontok.
Helyesbítek!
Az ellipszis térbeli egyenlete a következő?:
((x*x)/(a*a)) + ((y*y)/(b*b)) = ((x*x)/(a*a)) + ((z*z)/(c*c)) = ((y*y)/(b*b)) + ((z*z)/(c*c)), ahol a,b,c valós állandók x,y,z valós változó térbeli pontok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!