Írjuk fel a parabola egyenletét ha a tengelypontja (-1;2), fókusza a (-1;4) pont. Hogyan kéne megoldanom?
Figyelt kérdés
Még vannak itt más feladatok is amikben segítségre szorulok.
Írjuk fel a parabola egyenletét ha a tengelypontja az y=2 egyenesre illeszkedik, áthalad a (0;8) ponton, paramétere 3, és tengelye párhuzamos az y tengellyel.
Nagy puszit kap tőlem az aki ezeket elmagyarázná nekem! :) köszönöm
2018. júl. 11. 13:37
1/4 anonim válasza:
Használd a parabola definícióját! Segítség: a tp és a fp távolsága megegyezik a tp és a direktrix távolságával!
2/4 A kérdező kommentje:
Ez nem segített sokat. A példa magyarázatát szeretném látni. Most tanultam, nem vagyok még benne annyira h ilyen tipus feladatokat tudjak
2018. júl. 11. 15:50
3/4 anonim válasza:
"Most tanultam"
Sajnos nem tudjuk, hogy mit tanulsz most, mit tudsz már? Ha ezeket elárulnád jobban tudnánk segíteni.
Ebből például mit nem értesz?
4/4 A kérdező kommentje:
Szia!
Igazából az egész parabola témát most keztem el, és nekem látnom kellett legalább 1 feladatot, hogy megértsem mi mit jelent.
Most már így, hogy levezetted a feladatot értem az egyenletet it.
Köszi!
2018. júl. 11. 22:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!