Azt szeretnem kiszámolni, hogy egy 10 szer 10 centimeteres tárgynak. Milyen neheznek kell lennie ugy ahoz, hogy 60 km/ orás sebeseggel csapodik a vizbe vizbeéréskor?
Figyelt kérdés
Akkor milyen neheznek kell lennie ahoz, hogy a vizben ugy haladjon, hogy hogy a rá gyakorolt gravitácios ero. Nulla veszteséges értéket kapjon és ugyanolyan gyorsulást érjen el, mintha a viz ott sem lenne. És hogya a sulyát eloszuk egy tetszoleges számmal, akkor milyen sebességel vagy mérettel kel csapodnia a nulla lasuláshoz. Ha ez lehetséges. Vagy százalékos arányban mennyire kel csokentenunk a 10 szer 10 es kockánk méretet a sulyhoz és a sebességhez viszonyitva. Erre szeretnék kiszámolo képletet kerni?És hogy ha ennek a tárgynak el e kell érnie azt, hogy saját gravitácios teret hozzon létre? Ha igen, akkor az onmagára segito gravitácios ero milyen arányban novekszik grafikonon ha a kockát át álitom tetszoleges meretre, vagy sebességre. És ha csokentem a becsapodás méretét akkor milyen százalékban kell elvenem. Az ononmagará gyakorolt gravitácios erobol. Vagy ha novelem akkor hozzá adni. Erre szeretnék kérni egy kiszámolo képletet, mert én ezt nagyon ki szeretném számolni akarhol akármikor. Koszi?#Tárgy? Méret #gravitácios ero
2018. jún. 1. 23:25
11/11 anonim válasza:
"Gondolom en ha egy hold tomegu tárgy becsapodik a foldbe arra a levego felhajto ereje semilyen hatassal nem lesz mindaddig ameg az 40 ezerrel jon vagy 60 ezerrel."
Pont az a nagy gond, hogy ezt rosszul gondolod, és azért gondolod rosszul, amiért már kifejtettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!