Kémia 8. osztály kérdések!? Fehérjékről, zsírokról szól!
Figyelt kérdés
1. Miért van meghatározott olvadáspontja a palmitinsavnak vagy az olajsavnak, de nincs a zsíroknak? Tudnál olan zsírt mondani, amelyhez meghatározott olvadáspont rendelhető?
2. Hasonlítsd össze az alábbi folyamatokat!
a) nátrium-hidroxid + sósav --> nátrium-klorid + víz
b) metilalkohol + hangyasav --> metil-formiát + víz
Melyik reakció milyen tipusú folyamat?
Miben különbözik a két folyamat iránya?
Mind a két folyamatban víz keletkezik. Honnan lép ki az első, és honnan a második folyamatban?
3. Miért sorolhatók a fehérjék az élő szervezet legfontosabb anyagai közzé?
2018. ápr. 15. 14:19
1/1 anonim válasza:
1. Mivel a zsírok többféle zsírsavat tartalmaznak különböző arányban, így nehéz megállapítani a pontos olvadáspontot.
Kakaóvajhoz pl meghatározott olvadáspont köthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!