Kémia 8. osztály kérdések? Zsírokról, fehérjékről szól!
Figyelt kérdés
1. Miért van meghatározott olvadáspontja a palmitinsavnak vagy az olajsavnak, de nincs a zsíroknak? Tudnál olan zsírt mondani, amelyhez meghatározott olvadáspont rendelhető?
2. Hasonlítsd össze az alábbi folyamatokat!
a) nátrium-hidroxid + sósav --> nátrium-klorid + víz
b) metilalkohol + hangyasav --> metil-formiát + víz
Melyik reakció milyen tipusú folyamat?
Miben különbözik a két folyamat iránya?
Mind a két folyamatban víz keletkezik. Honnan lép ki az első, és honnan a második folyamatban?
3. Miért sorolhatók a fehérjék az élő szervezet legfontosabb anyagai közzé?
2018. ápr. 15. 13:01
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!