Védekezéssel kapcsolatos valószínűségszámítási kérdést valaki ki tudná számolni?
Ha óvszerrel védekezel, ami 99,9%-os védelmet nyújt, de mégis kiszakad (helyes használat mellett), de a Standard Days módszer alapján (helyes használat mellett) 95%, hogy nem leszel terhes még így se, de még ezután beveszel eseményutánit ami 85%-os védelmet nyújt, akkor mennyi az esélye annak, hogy teherbeesel?
Mivel ez valószínűségszámítás, gondoltam ide teszem a kérdést, mert valójában matematikai példa. Én már nem emlékszem, hogy kell kiszámolni.
A lényeg, hogy szeretném tudni, hogy matematikailag mennyi esély van rá, hogy ez megtörténhet. Ne írjátok, hogy lehetetlen, mert velem sajnos mégis megtörtént, kíváncsi lennék, hogy mennyire vagyok valójában szerencsétlen.
Akkor van baj, ha mindhárom módszer csődöt mond.
A módszerek egymástól függetlenek. Sikertelenségük egyszerűen összeszorozható:
(1-0,999)*(1-0,95)*(1-0,85) = 0,0000075
azaz 0,000075%
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!