Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Kémia érettségin mennyire...

Kémia érettségin mennyire kell pontosan kerekíteni?

Figyelt kérdés

Villányi példatárából csinálok feladatokat és állandóan 1-2 tizedesvessző pontatlanság van. Érdekelne, hogy érettségin elfogadják-e vagy nem?

A pontatlanság javarészt abból adódik, hogy egy feladatban egy nem kerek részeredményt 2 vagy 3 tizedes törtig írok le, és azzal számolok tovább, nem pedig azzal, ami a számológépben van. A példatár megoldásában meg a legtöbb szám úgy jön ki, ha pont a számológéppel kapott eredményekkel számolok.

Olyanokra gondolok, mint például én kaptam 35,34-et, a példatár meg 35,5-öt ír. Vagy például 0,64-et kaptam, a példatár meg 0,653-at ír.

Ez érettségin elfogadható vagy nem? Köszi a válaszokat.

2018. febr. 13. 19:31
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek :D

Akkor megpróbálom úgy, mintahogy többen írtátok, hogy olyan pontossággal megadni a törtet, mint az a feladatban szerepel.

Azt hiszem, tényleg ez a kulcs. Mert olyan is volt már ám, hogy kiírtam 3 tizedesjegyig, a megoldás meg 2-ig írta. Ezért sem volt világos.

2018. febr. 14. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!