A virágárusnál egy szál rózsa 5-tel több pikulába került, mint ahányat Zoli megvásárolt. A díszítés 50 picula volt. Mennyibe került egy szál rózsa, ha Zolnak a nála lévő 820Ft-ból 20Ft-ja maradt. Mi a megoldás menete?
Figyelt kérdés
2018. jan. 20. 11:20
1/9 anonim válasza:
most akkor pikulában vagy forintban fizetett Zoli?
Amúgy
x - rózsák száma
(x+5p)+50p=800Ft
Mi a pikula / forint váltószám?
Ez hülyeség ez a feladat
2/9 A kérdező kommentje:
szerintem is ezért nem tudtam megoldani, mert nem tudom mi a váltószám vagy akármi
2018. jan. 20. 11:39
4/9 anonim válasza:
viszont valóban definiálatlan pénzegység így a feladatnak nincs értelme
5/9 anonim válasza:
Ha a pikula helyett véletlen Ft-t írtak a feladat második részében, akkor a feladat egyértelműen megoldható
x= rózsák száma
x+5 egy rózsa ára
x*(x+5)+50=800
amiből kiszámolható x.
Egy rózsa 30 Ft-ba vagy pikulába kerül. (Mellékesen: mikori ez a feladat? Mikor került utoljára 30 Ft-ba egy rózsa?)
6/9 anonim válasza:
En következtetéssel álltam neki gondolkodni és ha nekünk kell definiálni a pikulát, akkor arra jutottam, hogy 5 rózsát vasarolt mivel 50 pikula volt a díszítés es (5+5)*5=50 es ha 50pikula 5szal rózsa, akkor 800ft ugyan ugy 5szal rózsa, szóval 800/5=160ft (es 1pikula=16ft)
7/9 anonim válasza:
Még mindig a 6. Vagy es az lemaradt, hogy hajrá Zipi. :D
9/9 anonim válasza:
Még mindig a 6-os vagyok es levezeteve igy néz ki: (x+5)*x=50
Masodfoku egyenlet, megoldó keplet, stb. Es a megoldás 5 ;) #zipi10.o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!