Megtehet ilyet egy tanár?
Figyelt kérdés
Tegnap 11-en hiányoztak az osztályból, ezért az összes hiányzónak kiadott 5 verset, amit csütörtökre kell elemezni, a többiek pedig csak 1-et kaptak. Engem is érint a dolog, mert Crohn-beteg vagyok és péntek óta küszködök kisebb-nagyobb rohamokkal, ami miatt itthon maradtam és holnap megyek először, tehát csütörtökre fel kell mutatnom az elemzésemet. Nem azért kérdezem, mert lusta vagyok megcsinálni vagy mert a jogaimmal szeretnék dobálózni, már el is kezdtem megcsinálni, viszont nem érzem jogosnak ezt, hiszen senki nem tehet arról, ha lebetegszik és nem tud menni... máskor, ha betegen is bemegyünk az a problémája, hogy lefertőzzük és miért nem maradunk otthon.2017. dec. 19. 12:46
1/7 anonim válasza:
Én teljesen jogosnak érzem. A többiek az órákon dolgoztak, ti pedig, akik hiányoztatok, otthon.
2/7 anonim válasza:
nyilván azért adta ki, mert divat lett az utóbbi években kivenni a gyereket nyaralás, kirándulás, síelés stb stb miatt. Sajnos te rosszkor voltál rosszul. Lehet háborogni persze, de sok értelme nincs.
3/7 anonim válasza:
Azért adott fel 5 verset, mert gondolom ők az órán elemeztek már 4-et, így akik bent voltak, azoknak nem kell úgymond megtanulniuk az anyagot. Te, aki otthon voltál, nem tudod az anyagot, ezért célszerű ha több elemzést kapsz, így meg tudod tanulni.
4/7 anonim válasza:
Megteheti.
Ezzel elveszi azok kedvét, akik csak direkt nem mentek be. Legközelebb nagy valószínűséggel, már nem fog az a hír érni, hogy kollektív büntetésben részesültél.
5/7 anonim válasza:
Nem lehet büntetni valakit azért, mert beteg. Ha igazoltan hiányzott, akkor vagy beteg vagy elengedték. Az igazolatlan hiányzások kezelése pedig nem a szaktanár hatásköre. Senkit nem lehet meggyanúsítani azzal, hogy lóg, mert az rágalmazás. A kollektív büntetés is elfogadhatatlan, hiszen mindenkit érint függetlenül attól, hogy bűnös-e avagy ártatlan. Azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy az óra 45 perce alatt 4 verse elemeztek. Nyugodtan mehet reklamálni a szülő, csak egy rossz pedagógus sajnos bosszúálló.
6/7 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék reklamálni. Csupán furcsának tartom, hiszen 11 évnyi suliba járás után ilyen büntetést még nem tapasztaltam és érdekelt, hogy ilyet megtehet-e egy tanár. Minden esetre köszönöm mindenkinek a visszajelzését. :)
Kellemes ünnepeket!
2017. dec. 20. 12:55
7/7 anonim válasza:
De miért kell ezt büntetésként felfogni? Az érettségin ki lesz előnyben verselemzéskor? Aki 1 verset elemzett, vagy aki 5-öt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!