Koordinátageometriában segítség?
A feladat: A(-1;1) B(0;4) C(6;2) és fel kellett írni az AB-vel párhuzamos középvonal hosszát ami ment is, de utána fel kell írni ennek a középvonalnak az egyenletét sajnos ezt már nem vágom!Próbálkoztam de nem megy , némi fogalmam van róla de ha valaki tud akkor légyszi segítsen és megoldási menettel!!!
Köszönöm
Na ha középvonal akkor ugye oldalfelezőket kötünk össze. Tehát ki kell számolni az a) és a b) oldal felezőpontját. Ebből vektort állítani kétféle képpen lehet. Van a normálvektoros és az irányvektoros modszer. Elöször ki kell számolni a két felezőpontbol egymás felé irányuló vektort. Tehát lesz egy olyan irányvektor, hogy: FaFb. Na (mindegy melyiket) kiválasztod az egyik felezőpontot, és felirod az irányvektoros egyenletet. Remélem menni fog, ha van kérdésed írj.
18/f
Igen az első kommentről én is éreztem h nem lesz jó de azért köszi!
Másodiknak meg köszönöm így már megy is a feladat! :)Én sem vagyok am hülye matekból csak hiányoztam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!