Komplex szamokkal, illetve radianos ertekek szamolasaval tudnatok segiteni? (alapok)
(3−4i)^4, illetve z = cos135°+i⋅sin135° feladatokkal akadtam el.
A megoldasok megvannak (−527+336i es z = −2/√2 + 2i/√2), de magamtol mindig mast kapok, akarmilyen alakban szamolom vegig.
Illetve meg egy kerdes: fejben hogyan szamolok radianos ertekeket? A 135° peldaul ugy 3pi/4, de utana hogyan kapom meg abbol a √2/2-t?
A segitseget elore is nagyon-nagyon koszonom!
Komplex számokhoz egy videó:
https://www.youtube.com/watch?v=Q-WyhZeNUpg
és egy munkalap-gyűjtemény:
Szinuszhoz pedig:
Sajnalom, de ez nem joindulatu kommunikacio.
Hibasan tudni valamit termesztes, elirni szinten; emberek vagyunk mindannyian. Ha nem all szandekodban segiteni, kerlek, ne valaszolj kerdesekre, mert ha allitasodhoz hivoen jok a kommunikacios kepessegeid es tisztaban vagy hangnemed sulyaval, akkor egyertelmuen levonhato, hogy szandekosan sertegetes, megalazas volt a valaszod celja. Nem szeretnelek egy uzenet alapjan parasztnak titulalni, aki onbizalmat masok gunyolosabol epiti, ezert felteteleztem rolad, hogy ez a termeszetes hangsulyod, sokan jonnek durva kornyezetbol, ahol ez mindenfele rosszindulat nelkuli beszedstilusnak felel meg.
Nekem nem megy a matek, de a dolgok utan jarok, erdeklodok. Neked vagy nem megy az illedelmes kommunikacio, vagy mogorva, kotozkodo jellem vagy, mindketton lehet segiteni, de ez mar rajtad mulik.
Kerlek a kozosseg neveben, csak akkor valaszolj kerdesekre, ha celod masoknak segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!