Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogy lehet megoldani ezt a...

Hogy lehet megoldani ezt a geometria feladatot? (lent)

Figyelt kérdés
egy paralerogrammát ( egy olyan négyszöget aminek 2-2 párhuzamos oldala van ) kell szerkesztenem . adatok : a oldal : 5 cm , b oldal : 3 cm , az egyik átló 2 cm . már az is elég nagy segítség lenne , ha a szerkesztés menetét leírnátok . előre is nagyon köszi
2010. máj. 20. 15:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Gondolkodással! Szívesen!
2010. máj. 20. 15:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Sehogy, az átló nem lehet rövidebb, mint a rövidebb oldal.
2010. máj. 20. 16:07
 3/8 anonim ***** válasza:

16:07

ott a pont

mivel 2 háromszöget kellene szerkesztened, de ez így lehetetlen

2010. máj. 20. 16:14
 4/8 anonim válasza:

A paralerogrammában az is jó hogy két szemközti oldala egyenlő. Lehet hogy így menne szóval csak akkor olvasd tovább ha nincs ötleted.

.

.

.

.

.

.

.

Felveszed az 5 cm-es alapot. Egyik végpontjába körzővel berajzolod a 3cm-es oldal lehetséges pontjait (vagyis körzővel húzol egy három cm-es félkört). A másik végpontba behúzod a 2cm-es átlól lehetséges pontjait (körző, 2cm). Ahol összeérnek ott van az egyik végpont. Összekötöd ezt a pontot azzal a ponttal ahonnan a 3cmes kört mérted fel. A nemrég felfedezett pontba felmérsz egy 5cmes félkört, majd abból a pontból ahonnan a 2cm-eres kört vetted fel most felveszel egy három centiset. Ahol ez utóbbi két kör metszi egymást ott az utolsó csúcs. Értelemszerűen összekötöd és kész. (nagyon hülyén néz ki a paralerogramma, de fogadd el hogy ilyen).

Remélem tudtam segíteni, elég nehéz szerkesztés rajzok nélkül elmagyarázni.

A többiek azt írták nem lehet de valahogy nekem mégis kijött. Lehet hogy valamit elrontottam de azért beküldöm.

2010. máj. 20. 16:27
 5/8 anonim ***** válasza:
így sztem se lehet. diszkusszió nem kell hozzá?
2010. máj. 20. 16:27
 6/8 anonim válasza:
Az előző vagyok. Kis gondolkodás után végül nekem is az jött ki ami a többieknek, lehetetlen megszerkeszteni. Elnézést a fentiért.
2010. máj. 20. 16:29
 7/8 anonim válasza:

az átlót azt nem úgy érted hogy magasság, mert akkor egyszerűbb lenne.

de szerintem paralelogrammát nem lehet szerkeszteni úgy hogy így nézzen ki: [link]

csak ha háromszögekből szerkeszted ahogy valaki már előttem leírta ennek a folyamatát.

de téglalapot lehet, és szerintem úgy is kell, mivel a téglalap is paralelogramma.

szóval próbálkozz így, remélem segítettem valamit.

2010. máj. 20. 19:10
 8/8 anonim válasza:
na sikerült megszerkeszteni?
2010. máj. 20. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!