Egri csillagokban nem értek 1 kérdést. Segítene valaki?
Ezt az egy feladatot nem tudom megoldani! Elolvastam a könyvet, de fingom sincs mit írjak erre :/
Készíts riportot (párbeszédet) egy várvédővel. Kérdések: Honnan jött, Miért vállalja a harcot, Mit szól ehez a családja? 4-5 mondatba foglalva.
Aki megoldja nekem annak örökhála! Nagyon fontos lenne...már csak ez az egy kéne és készen vagyok. De se a szüleim, se a testvérem, se a szomszéd nem tudja...
1. Valami kamu város.
2. Megszeretne védeni az országot, családját, szeretteit.
3. Nem igazán támogatják mert feltik ot, hogy bármi történhet vele. De nem tudnak ellene tenni semmit mert esküdt tett hogy védi a hazáját. Amúgy mittudom en sikhulye vagyok fogalmazasbol, ez is lehet hülyeség de csak ennyit tudtam kicsikarni magamból :DD
Ne csináld már, ez semmi más, mint fantázia.
Honnan jött? Ha nagyon nem akarsz gondolkozni, akkor Egerből, vagy Budáról, esetleg Bornemissza vitte magával (arra már nem emlékszem, ő hol lakott akkor)
Miért? Mert meg akarja védeni a hazát a törököktől, mert hűséges és a végsőkig hisz a királyban, Dobóban, Bornemisszában...
Család: Féltik, ez természetes, de megértik, hogy ezt értük is teszi, hiszen így talán meg tudja védeni őket attól, hogy a törökök bántsák/megöljék stb őket
Szia !
Írhatod Varsányi Imrét, Dobó István kémjét.
Róla elég könnyű lehet pár mondatot összeszedni.
Amit előttem leírtak, mind jó kiindulópont lehet.
Találkozunk vele már az első részben, ott van Keresztesfalván, Ceceyék házában.
Legközelebb már az ostrom idején Egerben tűnik fel.
Kérdésedre válaszolva írhatod, szereti a kalandokat, a változatosságot, jól beszéli a török nyelvet.
Szeret más bőrébe bújni, hiszen sokszor kell átöltöznie, török ruhát ölteni, hogy át tudjon menni a várat körülzáró törökök gyűrűjén.
Dobó István bizalmasa, az ő leveleit hozza-viszi az egri püspökhöz és a királyhoz.
Dobó segítséget kér tőlük a vár védelméhez.
Találékonynak is kell lennie, ha elfogják, hogyan semmisítse meg a fontos küldeményeket, hogy azokból az ellenség semmilyen információt ne szerezhessen.
És természetesen élete minden pillanatában halálraszántnak is kell lennie, ha elfogják, talán az az utasítás, hogy végeznie kell magával, hogy kínzással se tudjanak kiszedni belőle semmit.
Bátornak is kell lennie, hogy rendkívüli feladatait végre tudja hajtani.
Azt is megkérdezheted tőle, hogyan szerzett tudomást arról, hogy a törökök a titkos alagútban ásó Miklós diákot és Évát üldözni kezdték.
Hogyan segített Évának, miközben Miklós a törököket a másik alagútban tovább vezette, s később felrobbantotta őket ?
Vagy, milyen jelszavakat, füttyjeleket használt, amikor éjszaka kalandos küldetéseiről visszatért a várba.
Ő egy érdekes, nem annyira mindennapi személyiség, sokat lehet kérdezni tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!