Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki tud segíteni nekem C...

Valaki tud segíteni nekem C grafikai feladatban? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tehát a feladat:

Rajzolja meg a képernyő közepére helyezett koordinátarendszerben az alábbi polárkoordinátás egyenletükkel adott spirálisok görbéit!

hiperbolikus spirális: r=a/fí

pásztorbot (Lituus) r négyzet=2a négyzet/fí

Tehát a kérdés: hogy kell megcsinálni? Konkrét kérdést nem tudok adni, már a legelején elakadtam, csak a koordináta rendszer van meg, azt is netről szedtem le valahonnan. Az hogy mikorra kell, már csak félve merem leírni: szerdáig. És már látom is, ahogy engem így monitoron keresztül megköveznek, kibeleznek és felhúznak az első lámpavasra, hogy mit képzelek magamról, hogy mással csináltatom meg a beadandómat, meg miért ilyen későn szólok. Ezekre nem írom le a választ, mert senkit nem fog érdekelni, tudom jól. Viszont megvan az első zh-m, a másodikat ugyan pótolnom kell, de csak 7 ponttal csúsztam le róla. Igen, puskáztam ahogy nem szégyelltem, bevallom.

Szóval nagyon megköszönném, hogy aki ért hozzá, és nem nagy fáradtság neki, az írja le a forrásfájlt. Igen, sajnos nekem elég, hogy leírják, hogy deklaráld ezt, ezt és ezt, aztán ez meg ez lesz, itt így, ott úgy. Ciki de ez van, nem infós vagyok, egyszeri műszaki menedzser, mégis ilyen feladatot adnak nekünk, mikor nem hiszem, hogy valaha is fogunk majd életünkben programot írni.

És ne gyertek, hogy "mi van ha a munkahelyemen majd írni kell valami programot" szöveggel! =) Arra ott vannak a programozók! =). Ekkora erővel az összes vállalatnál csak műszaki menedzsereket alkalmaznának, mert nekünk a könyveléstől a programozáson, gyártmányfejlesztésen, vegyipari technológián, műszaki rajz készítésén, a logisztikán át egészen a vállalat irányításáig mindent tudnunk kell. =).

Szóval akibe van egy kis együttérzés, annak nagyon megköszönném, hogy ha segítene =).

2010. máj. 10. 21:26
 1/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Ismét én! =).

Na, a helyzet az, hogy sikerült a második pót zh-t összehozni, de a két beadandó C programozásból csak az egyiket fogadta el. Amelyiket visszadobta, az pont a fentebb leírt feladat. Nagyon szépen megköszönném annak, hogy aki tudja, hogy kell megcsinálni, segítsen már! =).

Itt a forráskód, amit elküldtem a tanárnak, de visszadobott:

#include<conio.h>

#include<stdio.h>

#include<graphics.h>

#include<stdlib.h>

#include<math.h>

void main()

{

int Gd,Gm,Hibakod;

float r,a,fi;

Gd=EGA;

Gm=EGAHI;

initgraph(&Gd,&Gm,"");

Hibakod=graphresult();

if(Hibakod!=grOk)

{

clrscr();

cprintf("Grafikus hiba:%s",grapherrormsg(Hibakod));

exit(1);

}

line(0,200,getmaxx(),200);

line(200,0,200,getmaxy());

{

fi=-360;

r=a/fi;

r*r=2*(a*a)/fi;

getch();

closegraph();

}

}

Még egyszer hálás köszönet annak, aki segít!

2010. máj. 19. 21:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát sztem ez túl magaslabda ezen oldal látogatóinak, beleértve az OPOKAT is :D

Sztem kérdezd meg a hup fórumon vagy az indexen..

2010. máj. 19. 22:13
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, gondoltam rá, csak ott már egyszer tavaly valaki, akinek ugyanez volt a feladata, egy programozós fórumban feltette ezt a kérdést. Kapott a kérdésre válaszokat, csak pont senki nem segített neki, hanem csak szívták a vérét, hogy "nem most kell", "le kell ülni tanulni", "mi sem tudtunk egyből programozni" közhelyekkel dobálóztak. Azért köszi a választ, lehet megpróbálom =).
2010. máj. 19. 22:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Hova jársz egyébként?
2010. máj. 19. 23:43
 5/5 A kérdező kommentje:
ME-GÉK, műszaki menedzser
2010. máj. 23. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!