Énekből honnan tudom ezekből, pl 2/4, meg ilyenek, hogy hanyadik vonal a dó és a "C" hang? És mindig a dó a "C", vagy ez változhat? Mert pl volt valami olyan, hogy amit a hangvillával hallunk, legyen mondjuk az a ré.
Figyelt kérdés
Ezekből a negyedesekből meg ilyenekből hogy tudom a szolmizációt, meg az ábécés hangokat megfejteni? Meg ami még előre oda van írva a sor elejére? Példát is írhattok, és most nem csak a 2/4-re vonatkozik a kérdés, hanem a 3/4-re is, meg a többire, amit még oda szoktak írni.
Előre is köszönöm.
2017. márc. 4. 12:41
31/42 A kérdező kommentje:
És ha nincsen kereszt, se b?
2017. márc. 4. 13:27
32/42 anonim válasza:
Az a legegyszerűbb eset. Akkor c a dó.
Vagyis a do az első potvonalon lesz
33/42 A kérdező kommentje:
De akkor minek van odaírva, hogy 2/4, és miért változik? Mert még mindig nem vágom
2017. márc. 4. 13:30
34/42 anonim válasza:
A harmadik példában tehát az első vonalon lévő gombóc a mi hang lesz (mivel a do az első potvonalon van)
35/42 anonim válasza:
Az az ütem mutató. Annak nincs köze a szolmizacios hanghoz.
Az azt mutatja, hogy egy ütemben mekkora erteknyi hangok kerülhetnek
36/42 anonim válasza:
Pl. ha 2/4 az utemmutato, akkor egy ütemben 2/4 erteknyi hang kerülhet. Az lehet 2 darab negyed erteku, vagy 4 darab nyolcad értékű, vagy 8 darab tizenhatod értékű vagy ezek kombinacioja
37/42 A kérdező kommentje:
húha. Ettől akkor nem kell változnia az énekemnek , ugye; ez csak a terjedelem?
2017. márc. 4. 13:37
38/42 A kérdező kommentje:
Ajjaj:D Na jó, okés, hát még azért fogok olvasgatni ilyen témában, meg aki ki tudja még egészíteni esetleg; az is légyszi, írja, hátha jól jön:)
2017. márc. 4. 13:38
39/42 anonim válasza:
Nem, az éneked nem változik tole
40/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm
:)
2017. márc. 4. 13:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!