Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Énekből honnan tudom ezekből,...

Énekből honnan tudom ezekből, pl 2/4, meg ilyenek, hogy hanyadik vonal a dó és a "C" hang? És mindig a dó a "C", vagy ez változhat? Mert pl volt valami olyan, hogy amit a hangvillával hallunk, legyen mondjuk az a ré.

Figyelt kérdés

Ezekből a negyedesekből meg ilyenekből hogy tudom a szolmizációt, meg az ábécés hangokat megfejteni? Meg ami még előre oda van írva a sor elejére? Példát is írhattok, és most nem csak a 2/4-re vonatkozik a kérdés, hanem a 3/4-re is, meg a többire, amit még oda szoktak írni.

Előre is köszönöm.

2017. márc. 4. 12:41
1 2 3 4 5
 1/42 A kérdező kommentje:
A tanárt nem mertem megkérni, hogy mégegyszer mondja el. Egyébként azt hiszem, hogy nem mindig a C a dó; mert egyszer tényleg a ré-t raktuk az A-hoz, amit a hangvilla csinált.
2017. márc. 4. 12:44
 2/42 anonim ***** válasza:
71%

Az ütem értéket jelöli a 2/4. Abból nem tudod meg, mi a do. Csak azt, hogy egy ütemben hány negyed erteknyi hang van.

A do helyet az előjegyzés határozza meg.

2017. márc. 4. 12:45
 3/42 anonim ***** válasza:
71%

Az abc-s hangok pedig mindig változatlanok.

Tehát violinkulcsban az első potvonalon lévő hang mindig c, ha nincs előjegyzés

2017. márc. 4. 12:47
 4/42 A kérdező kommentje:
Jó, de és akkor honnan tudom megállapítani, hogy melyik a dó meg a többi? Mert erre irányulna a kérdés, hogy hogyan deríthetem ki. És a dó mindig a cé? Meg akkor nem tudom, van-e olyan, hogy violinkulncs nélküli kotta, ezek szerint? Amúgy eddig köszi a hozzászólást.
2017. márc. 4. 12:49
 5/42 anonim ***** válasza:
Írj egy konkrét példát, mi van a kotta elejére irva
2017. márc. 4. 12:50
 6/42 A kérdező kommentje:
"Az abc-s hangok pedig mindig változatlanok. " Ez azt jelenti, hogy csak a helyüket illetően, vagy a szolmizációs hangokkal összefüggésben is állandóak?
2017. márc. 4. 12:50
 7/42 anonim ***** válasza:
58%

Nem, a do nem mindig c. Attól függ, mi az előjegyzés.

Ha nincs előjegyzés, C dúr, vagyis akkor C a do

2017. márc. 4. 12:51
 8/42 anonim ***** válasza:
71%
Az abc-s hangok függetlenek attól, hogy micsoda a do
2017. márc. 4. 12:53
 9/42 A kérdező kommentje:

például violinkulcs kettőskereszt 2/4

vagy ugyanez fölötte kis 3-assal

vagy violinkulcs 4/4

vagy violinkulcs kettőskereszt 3/4

2017. márc. 4. 12:53
 10/42 anonim ***** válasza:

A kotta elején lehetnek keresztek és b-k.

Ezek az előjegyzések

2017. márc. 4. 12:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!