Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Énekből honnan tudom ezekből,...

Énekből honnan tudom ezekből, pl 2/4, meg ilyenek, hogy hanyadik vonal a dó és a "C" hang? És mindig a dó a "C", vagy ez változhat? Mert pl volt valami olyan, hogy amit a hangvillával hallunk, legyen mondjuk az a ré.

Figyelt kérdés

Ezekből a negyedesekből meg ilyenekből hogy tudom a szolmizációt, meg az ábécés hangokat megfejteni? Meg ami még előre oda van írva a sor elejére? Példát is írhattok, és most nem csak a 2/4-re vonatkozik a kérdés, hanem a 3/4-re is, meg a többire, amit még oda szoktak írni.

Előre is köszönöm.

2017. márc. 4. 12:41
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

A szilmizacios hangok szempontjából csak az a kereszt számít.

Egy van belőle?

2017. márc. 4. 12:56
 12/42 A kérdező kommentje:
Egy, de írja már le valaki légyszike a megállapításának menetét, módját!:)
2017. márc. 4. 12:58
 13/42 anonim ***** válasza:
Azt próbálom, de egyelőre nálad az alapokat is el kell magyarázni
2017. márc. 4. 12:59
 14/42 anonim ***** válasza:
Szóval a szabály a következő: az utolsó kereszt a ti hang helyét jelöli. Tehat ha egy kereszt van, akkor a fisz a ti, vagyis g hang a do.
2017. márc. 4. 13:01
 15/42 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben lesz a hangvilla a hangja a ré
2017. márc. 4. 13:04
 16/42 A kérdező kommentje:

Húha, ez ennyire bonyolult? A tanárnak meg zsigerből megy, ő egy másodperc alatt is meg tudja ebből állapítani, ami a sor elején van. Ő azt mondta, hogy szolmizáció odaírása nélkül is tudni kell szolmizálni; szóval én nem nagyon gondolnám, hogy odairkálta magának, persze lehet, hogy régebben igen. Vagy csak hogy haladjon, pörögjön az óra, max az első hangot; de szerintem ő valahogy kiszámolta, de tényleg csak 1-2 másodperc alatt. Nem gondoltam, hogy ezen ilyen sokat kell gondolkodni. A példáimból, amiket az előbb leírtam, légyszi-légyszi állapítsd meg, hogy melyik vonalon, vagy vonalak között van a dó, vagy az első hang, amit meg tudsz belőle állapítani

Ezeknél légyszi:

például violinkulcs kettőskereszt 2/4

vagy ugyanez fölötte kis 3-assal

vagy violinkulcs 4/4

vagy violinkulcs kettőskereszt 3/4

Amúgy köszi az eddigieket, néhányra adtam zöld kezet

2017. márc. 4. 13:08
 17/42 anonim ***** válasza:
51%
És akkor még ott van a b előjegyzés is. Ott az utolsó b előjegyzés a fá hangot jelöli
2017. márc. 4. 13:09
 18/42 anonim ***** válasza:
51%
Nem annyira bonyolult de azért szolfezsbol ezt néhány évig tanulják a gyerekek
2017. márc. 4. 13:11
 19/42 A kérdező kommentje:
*Képzeletben oda rakod az első gombócot, ahova akarod, hogyha szükséges hozzá az is, hogy be legyen rajzolva, csak kéne előttem legyen valami példa; meg leírással, levezetéssel is jó lenne, talán kicsit bővebben is jól jönne, mint ahogy a ti-nél levezetted. Hogy mit csinálsz, mit nézel meg rajta, miből mire következtetsz. Amúgy a tanár első órán lerajzolgatta nekünk , hogy ez a tá, ez a ti, ez a titi, de annak mondjuk speckó nem tudom, mi a konkrét köze a megállapításhoz
2017. márc. 4. 13:12
 20/42 anonim ***** válasza:
Az elsőnél g hang a do, amelyik a 2. vonalon van violinkulcsban
2017. márc. 4. 13:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!