Kilencedikes matek?
Figyelt kérdés
"Két gyárépület között anyagszállításhoz lejtős csúszdát építettek. Határozzuk meg a csúszda hosszát, ha a gyárépületek távolsága 10 m, és a csúszda végeit 8m, illetve 4 m magasan helyezték el."
Valaki le tudná írni ennek a megoldását? Elméletileg pitagorasz tétellel kell megcsinálni de tudtommal az 2 befogó négyzete egyenlő az átfogó négyzetével..itt meg akárhogy nézem 4 oldal lesz.
2017. febr. 27. 17:29
1/2 anonim válasza:
öreg, már mért lenne 4 oldal? nem nagyon gondoltad te ezt át. szépen megvan a derékszögű 3szöged. a pontod pl az első kémény 4m magasan lévő pontja. b pontod a másik kémény 4 m magasan lévő pontja. --> egyik befogó
c pontod a 2. kémény 8 m magasan lévő pontja--> b-c közt a másik befogó..
és akkor a csúszda meg az a és c pont közti rész ugye, az átfogó
2/2 A kérdező kommentje:
Akkor biztos csak rosszul rajzoltam fel, mert nekem ez ugy jön le hogy az egyik befogo 10m ugye a két épület közötti rész és az egyiknél 8m fel a másiknál 4 m + az azt összekötő szakasz de akkor félreértelmeztem. Köszi
2017. febr. 27. 18:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!