Hogyan kell integrálni? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Nem tudom hogyan kell alkalmazni a szabályokat...meg ha összeadást jelent akkor mit kell mivel összeadni????

Miért nem tudom megtanulni?

Mi ebbe a nehéz????!!!

Már ki vagyok.....

Nem igaz,higy nem tudom megtanulni!!!

2017. jan. 30. 21:52
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Tulajdonképpen mit akarsz tudni?
2017. jan. 30. 21:59
 2/9 A kérdező kommentje:
Alapintegrálokat....a neten nem találok olyan oldalt,ahol érthetően...
2017. jan. 30. 22:01
 3/9 anonim ***** válasza:
59%

Hát ez hosszabb téma. Az alapok az simán táblázat. De ugye legkevésbé Sem fogsz simán csak sin vagy cos függvényt találni, amit integrálni kell, ezért nagyon sok gyakorlat kell.

A legegyszerűbb az alapfüggvények összegét integrálni, egyenként. Ha szorzatod van akkor már kacifántosabb.

Erre van a parciális integrálás szabály, ahol az egyik szorzótényezőt mindig deriválni kell, amíg el nem fogy.

Vagy van az integrálás behelyettesítéssel.

De van még egy két szabály, amikor az ember felismeri egy szorzatban, hogy a föggvényt a saját deriváltjával szorzom, vagy osztom, akkor erre is van egy formula.

Pár oldalt tele lehet írni, és még akkor is érhet meglepetés.

2017. jan. 30. 22:33
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem tudom gyakorolni ,mert így se értem......

Már kezd fájni a fejeem....:(

2017. jan. 30. 22:55
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm azért....
2017. jan. 30. 22:55
 6/9 anonim ***** válasza:
50%

Így nagyon nehéz. Személyesen elmagyaráznám egy kettő.

17 éve taunltam, de jelenleg is tanítom, de még most is érnek meglepetések is.:)

De így írásban nehéz elmagyarázni.

2017. jan. 30. 23:00
 7/9 anonim ***** válasza:

Tényleg hosszú elmagyarázni írásban. Két megközelítés:

1) A deriválás fordítottja. Határozatlan esetben egy konstans erejéig egyértelmű.

2) Görbe alatti terület. A függvény alatti részt megpróbálod kis téglalapokkal lefedni, úgy, hogy egyforma szélesek legyenek, magasságuk olyan legyen, hogy egyik sarkukkal érintség a függvènyt. Ezeknek a téglalapoknak adod össze a területeit, akkor kapsz egy közelítést. Ha végtelenül kicsik lennének teljesen le tudnád fedni, azaz végtelen db nulla szélességű téglalappal. Ez az előbbi téglalapok összegének a határértéke, (tehát n db helyett n->végtelen). Ez a határozott.

Nagyvonalakban ez az alapja. Remélem csak egyváltozós függvények érdekelnek. :)

Gimis vagy vagy egyetemista?

2017. jan. 31. 00:28
 8/9 anonim ***** válasza:
mateking.com
2017. jan. 31. 09:36
 9/9 anonim ***** válasza:
vagyis mateking.hu
2017. jan. 31. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!