Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan számolom ki, hogy egy...

Hogyan számolom ki, hogy egy leejtett labda milyen magasra és milyen sebességgel pattan vissza a talajtól?

Figyelt kérdés

Programozás feladat, hogy animáljuk egy leejtett labda pattogását, fizika részében kérném segítségeteket, mert nem értem milyen erővel milyen magasra pattan vissza, mekkora sebességgel.

A feladat egyébként azt is célul tűzi, hogy "a becsapódási energiaveszteség legyen %-ban megadható"! Ezek után az s-t, v-t és a-t diagramokat is ki kell rajzolni. Ez utóbbi menni fog, csak arra lennék kíváncsi, hogy mégis hogyan számolom akkor ki a visszapattanás pillanatában lévő paramétereket.

Nyilván azt is figyelembe kell venni, hogy mennyit mozdul el az x tengely irányába, ebben is kérném segítségeteket!

2017. jan. 2. 23:34
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Huu köszi az eddigi válaszokat, már kezdem érteni a dolgot. :)

Azóta volt még egy óránk és a függvényábrázolásról is volt szó. Úgy gondoltam először, hogy csak egy függvény kellene nekem, ami leírja ezt a pattogó útvonalat. De aztán olvasom itt, hogy csak két részből áll (leejtés és felpattanás), szóval muszáj vizsgálni azt is, hogy mikor ért talajt.

Utolsó: igen pattogó labdát kell szimulálnom, és egy kicsit engem is megzavart az, hogy y-t diagram van megadva alapból. :D Mert végül is nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyi idő alatt milyen magas a labda, hanem hogy x úton milyen magasra pattant fel. Ebből a szempontból a második link nem jó.

Minden esetre már kezdem érteni a dolgot, megpróbálok felépíteni valami használhatót. Köszönöm a válaszokat! :)

2017. jan. 4. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!