Mit tegyek, ha három napig hiányoztam, nem tudtam mi a lecke, a tanár mégis beírta a hiányt?
Be kell pótolni.
Lehetőleg előre (telefon, skpe, FB, stb. mire való?) - ha nem megy, utólag.
Két, egymástól független dolgot kérdezel.
.
"a tanár mégis beírta a hiányt"
Te magad írod, hogy nem voltál az iskolában. Mit is írhatna ilyenkor a tanár?
Igazoltad hiányzásod?
.
"nem tudtam mi a lecke"
Ennyire törődsz a tanulással.
A neten azért csevegtél ugye, csak attól nem jutott időd a leckét megkérdezni.
.
"Mit tegyek"
Vonjad le a tanulságot.
Ha hiányzol, csak igazoltan/igazolhatóan tedd.
Tiszteld meg ÖNMAGAD annyira, hogy megérdeklődöd, mit tanultál volna, ha ott vagy és mit kell bepótolnod.
Ha netán egyszer szükséged lenne az elmulasztott használatára, nem mondhatod: "ezt nekem nem kell tudni, mert akkor éppen hiányoztam a suliból"!
Szeretném elmondani, hogy igen, teljesen igazoltan hiányoztam. És nem, nem chateltem senkivel, egész nap ki sem keltem az ágyból. (Egyébként nincsen se Skypom, se Fb-m).
Egyébként azóta beszéltem a tanárommal, és mondta, hogy véletlenül írta be, de látta hogy hiányoztam, ezért kitörölte. Azóta pótoltam is. De azért köszönöm a válaszokat, még ha semmi hasznos tanács sem volt benne.
De azért köszönöm!
De ha 3 napig fekszek az ágyban, felkelni se tudok, 39-40 fokos láz, fejfájás stb... S 4.nap délutánjára jobban leszek, fognék neki pótolni, de este már senki nincs fent, s nem küld semmit, max megkapok 6 oldal bioszt, s másnap elmegyek suliba hogy többel ne maradjak le, s akkor hívnak felelni, s számon kérik hogy miért nincs bepótolva? Mikor pótoltam volna be?
Tudod mi a megoldás? Az orvos a hétre ad igazolást, ha jobban leszel ha nem, ne menj suliba. Hétvégén lesz idő bepótolni, hiába vagy makk egészséges, nem mehetsz iskolába, mert minimum 1 nap kell amíg pótolsz, s a tanárokat ez nem érdekli.
Ez a magyar oktatás, ha teheted távol kell maradni tőle, mert csak szívsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!