Kik a lehetséges és a tényleges célcsoportjai az old spice termékeknek? Bővebben lenn!
Előadást kell tartanom magából a márkából, és min. 1 oldalt kellene írnom csak a lehetséges és a tényleges célcsoportokról. Viszont sajnos a marketingbe se rázódtam még bele(mint maga a tantárgy) illetve az old spice egy férfi termék, így távol áll tőlem.
Minden kis gondolat és információ érdekel a témával kapcsolatban!
Gondolok itt arra, hogy a célcsoportjai magának a márkának, vagy 1-1 terméknek (tusfürdő, spray stb)
Köszönöm szépen!!
Gondolkodj már!
Férfi tusfürdő -> az emberek fele kiesett.
Láttál már öreget meg kisgyereket ilyet használni -> kiesett az idős és gyermek korosztály.
Mi maradt? A kamasz - fiatal felnőtt - felnőtt réteg. Közvéleménykutatást gondolom nem akarsz meg nem is tudsz már végezni, szóval szerintem nézz meg pár reklámot tőlük a neten és találj ki hozzá valami körítést.
Keress 2-3 Old Spice reklámot és elemezd ki. Milyen színű a csomagolása, milyen emberek bukkannak fel a reklámban, milyen életformát tükröznek? Miért az a háttérzene, ami?
A reklámban semmi sem véletlen! Mindent úgy válogatnak össze, hogy a célcsoportot célozza (kockáztatva, hogy a többi embert pedig esetleg épp távolítja a terméktől). Egy dezodor illata nem jön át a tévéből. Nyilván teljesen más illatot képzelsz el, ha a reklámban egy piros csomagolású dezodort egy sportos, izmos pasi fúj magára az uszoda öltözőjében, mintha egy fekete-arany csomagolásút egy elegáns úriember, mielőtt színházba indulna.
Én is nő vagyok, és közöm nincs a marketinghez, mégsem hiszem el, hogy erről ne lehetne egy oldalt írni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!