Ezeket a fizika feladatok kiszámolná nekem valaki?
Van 5 db hf, de ugy hf, hogy következő órán dolgozatot írunk belőlük.
Van, ami ki se jön, van, amit ki tudtam számolni, de nem tudom hogy jó-e.
1.Az 1 méteres elmozdulás közben mekkora munkát végez az az 5 N nagyságú erő, amely az elmozdulás
irányával 60-os szöget zár be? Készítsen rajzot és indokolja meg a megoldását! - ITT NEKEM W=2,5 J lett az eredmény.
2.Mekkora a mozgási energiája egy olyan rendszernek, amelyben az 1 kg-os és a 2 kg-os hasáb úgy mozog
egymással szemben, hogy a könnyebb sebessége 2 m/s, a nehezebbé 1 m/s nagyságú? - ITT az eredmény 1 J
3.Mennyi energiát tárol az a rugó, melyet 20 cm-rel nyújtottak meg? Ha a rugó végét 3N erővel húzzuk, az
10 cm-rel nyúlik meg.
4.Egyenletesen emelünk 12 kg-os testet 8 m magasra. Mekkora az emelőerő munkája? Mekkora a nehézségi
erő munkája? - ITT W(emelési)=-941,76 J
5.Mekkora a pontszerűnek tekinthető testre ható erők munkájának összege, miközben a 0,2 kg
tömegű test sebessége 5,4 m/s-ról 1,3 m/s-ra csökken?
Igen, ezt csináltam volna, de valahogy nem ment.
És nem csak nekem, hanem másik 2 embernek sem, mert 3-an együtt próbáltuk megcsinálni.
Ezért kértem segítséget...
Hát akkor sajnos az kérdésemre, hogy ennyi sem volt tiszta, megadtad a választ.
"Ha egy test mozgási energiája megváltozik, az azt jelenti, hogy munkavégzés történt. Vagy rajta végzett munkát egy erő, aminek következtében nőtt a mozgási energiája, vagy a test végzett munkát a környezetén, a mozgási energiájának csökkenése révén."
Innen származik:
De gondolom a te tankönyvedben is megtalálható ez.
Valamit azért tanulnod kellene... Már bocs.
Még nincsen fizika könyvünk, így azért nehéz tanulni.
Főleg egy rossz tanárral, aki nem hogy érthetően nem magyaráz, de alig tanít valamit.
Már bocs.
Akkor a hatodik megnyilvánulásra eljutottunk odáig, hogy aki segíteni akar, mekkorát segítsen. :D
Hiába, a kommunikáció fontos lenne. :)
Az 1. az jó.
A 2. az szerintem nem. Mert mintha kivontad volna egyiket a másikból. No de az energia az nem vektor, és a példában szó nincs arról, hogy ezek egymásnak estek volna.
A 3. példánál rugóállandó értelmezendő:
Ha a rugó végét 0 N erővel húzzuk, az 0 cm-rel nyúlik meg. Ha a rugó végét 3N erővel húzzuk, az 10 cm-rel nyúlik meg. Ha a rugó végét 6N erővel húzzuk, az 20 cm-rel nyúlik meg. Ábrázolva F-s diagramon az egy háromszög, az energia az F*s, azaz 20 cm*6 N/2 merthogy a háromszeg területe fele a téglalapnak, ami 6*3 lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!