Találtok benne nyelvtani hibákat?
ELső sor:
I don't have... vagy I haven't got....
"I haven't a lot of free time" "I don't have..."
"He's nationality is dutch" helyesen "His nationality.." mert birtokos névmás (Az ő nemzetisége).
Kicsit összetettebb mondattá is lehet ezeket tenni, nekem széttagolt nagyon: "I draw a little bit every day. I like to draw with pencil. I draw a lot of my friend." ehelyett azt írnám, hogy "I like drawing with pencils a little bit every day. Moreover I've already drawn a lot of my friend."
Az utolsó mondatnál azt szeretnéd kifejezni, hogy sok barátodat már lerajzoltad? Avagy sokat rajzolsz velük / sokat rajzolsz nekik? Én a "már lerajzoltadot" írtam bele.
draw with someone - vkivel rajzolsz
draw for someone - vkinek rajzolsz
avagy ha lerajzoltad őket, akk az benne van a fogalmazott mondatomba.
Hirtelen ennyit találtam, kötőszavakkal fel lehet turbózni a szöveget, sokat emelnek rajta. Egyébként pedig egész jók a mondatok. Kötőszóra: volt akár a "moreover" ~ ráadásul; vagy lehetne még: "furthermore" ~ ezen felül, "besides that" ~ ezenkívül, "alongside" ~ emellett, etc..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!