Sracok es lányok elektronika feladatokhoz nincs semmi ötletem. tudta valaki segíteni? ^^
itt van a feladat... és ez csak a 2. és 3. feladat és már nincs semmi ötletem... köszönöm előre is ^^
véletlenül megnyomtam a küldést, tehát folytatnám. Az R2,R3 sorban, velük párhuzamosan az Rt van, plusz egy soros R1. (1/(r2+R3)+1/Rt+R1)*I=U ebből kiszámolod az Rt értéket.
4.ábra)R1,R3 feszültségosztóként működik a B csomópontban az Ub=U*(R3/R1+R3),
ehez a B ponthoz csalakozik az R2,R4 kiszámolod a C csmóponti Uc feszültséget
Uc=Ub*(R4/(R2+R4)
Ezután kiszámolod az A és C pontok közötti feszültséget, ami Uac=U-Uc.Most már ismertek
a csomóponti feszűltségek, az ellenállások ismeretében kiszámolhatók az egyes ágakban
folyó áramok valamint a feszültségesések az ellenállásokon. A D pont a földpotenciál.
"R1,R3 feszültségosztóként működik a B csomópontban az Ub=U*(R3/R1+R3)"
Furcsa lenne, ha azt a feszültséget nem befolyásolná a többi ellenállás...
De egyébként a feladat az a csomóponti potenciálok nevű módszer alkalmazása.
#8, az nem csoda, mert a képletből hiányzik még egy reciprok képzés. Így most vezetéseket és ellenállásokat adat össze veled, ami fizikailag értelmetlen.
Az 1/(R2+R3) és az 1/Rt adandó össze, ennek reciproka képzendő és ez adandó hozzá a 10-hez.
Persze ez csupán alaki hiba, mert szerintem is nem jól értelmezi a feladatot - szerintem is az Rt-n disszipálódó teljesítmény a 10 W, nem az egész hálózaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!