Tudok nekem segíteni ebbe a matematikai feladatba?
Figyelt kérdés
[link] a szöveg alatti B, feladat el hadart a tanár és semmit nem értettem belőle azt se tudom hogy kezdek hozzá2016. szept. 22. 20:08
2/3 A kérdező kommentje:
hát igy a legelején nem tudom hogy kezdjek hozzá és nem tudom van e ennek valami megoldó képlet vagy valami.
2016. szept. 22. 21:00
3/3 dq válasza:
Ábrázold, és add meg a közös pontokat.
Két egyenlet, két ismeretlennel. Olyan (x,y) párokat keresel, amelyek mindkét alakzatnak a pontjai <=> amelyekre mindkét egyenlet igaz.
Ha nincs jobb ötleted, akkor kifejezed az egyik egyenletből az egyik változót (amelyiket ki tudod fejezni, azt), és beírod a másik egyenletbe, megoldod?
Az első egyenletben beírod y helyére a (4+6x)-et és megoldod a kapott másodfokút. Meglesz x_1 és x_2, majd az egyenes egyenlete alapján meghatározod a hozzájuk tartozó y_1, y_2 értékeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!