Milyen érvek ezek?
1. Támogatni kellene a tömegközlekedés népszerűsítését, mert a hét két napján biztosan dugók alakulnak ki a városban az autósok miatt.
2. A lábam beakadt a gumiszőnyegbe, éreztem, hogy el fogok esni. A kezem védekezően magam elé emeltem, így sérült meg a tenyerem is, de egyszerűen nem tehettem mást.
3. „Minden nemzet a maga nyelvén lett tudós…” , ezért az én feladatom is ápolni anyanyelvemet.
4. Könnyen belátható, hogy egy alig 60 kg-os elkövető nem vehette fel és vihette el a több mázsát nyomó automatát.
6. Adatok vannak arra, hogy a Harry Potter –sorozat kelt el a könyvpiacon a legnagyobb számban. Ugyanakkor egy másik felmérés szerint nem került fel arra a listára, ahol a legértékesebb művek szerepelnek. Az emberek ezek szerint nem azt vásárolják, amit a legértékesebbnek tartanak.
7.Érdemes sportolni, az otthonülő emberek ugyanis hajlamosabbak egyes pszichés betegségekre
8. A barátság olyan, mint egy gyümölcsfa. Ha elhanyagolják: elpusztul.
9. A béke nemcsak azt jelenti, hogy épp nem állunk háborúban egy külső ellenséggel, hanem azt is, hogy megtaláltuk lelkünk nyugalmát.
Érvek fajtái:
- definíció
- ok-okozati
- körülményekből levezetett
- ellentéten alapuló
- összehasonlításon alapuló
- bizonyítékból levezetett
- tapasztalatból levezetett
- valószínűségen alapuló
- tekintélyből levezetett
- statisztikai érv
8. A barátság olyan, mint egy gyümölcsfa. Ha elhanyagolják: elpusztul.
összehasonlításon alapuló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!