Milyen érvek vannak még a cigi ellen?
Tudom, hogy sok ilyen kérdés van, de elolvastam őket és nem lettem okosabb, szóval bocsi, de én is felteszem a kérdést... Érvelnem kell holnap a dohányzás ellen. Tudtok e még jó érveket?
Eddig vannak:
-környezet szennyezés (cigicsikkek, kiégetett bútorok)
-levegőszennyezés
-a nemdohányzókat is szennyezzük a füsttel
-ruhák beszívják a szagot
-betegség, rák
-büdös száj
-büdös és sárga ujjvégek
-rekedtség
-köhögés
Esetleg valakinek van még valami ötlete? :)
Eddig vannak:
-környezet szennyezés (cigicsikkek, kiégetett bútorok)
Nem kell a bútort kiégetni. A környezetszennyezés pedig gyakorlatilag semmi, a többihez képest.
-levegőszennyezés
Szintén nem lényeges, hacsak nem a lakásra gondolsz, hanem úgy általában a Földre.
-a nemdohányzókat is szennyezzük a füsttel
Kulturáltan meg lehet ezt oldani.
-ruhák beszívják a szagot
Ez igaz. Gyakrabban kell mosni és főleg hajat.
-betegség, rák
Szintén igaz.
-büdös száj
Ha nem vagy láncdohányos, akkor egy fogmosás, rágó segít ezen.
-büdös és sárga ujjvégek
Rengeteget kell ahhoz szívni, hogy sárga legyen az ujjad.
-rekedtség
-köhögés
Én cigizem, de nem köhögök és nem vagyok rekedt. Igaz, nem szívok el 2 dobozzal egy nap.
TOVÁBBI érvek:
- Ideges keresgélés, hol vegyél cigit, ha éppen elfogy este otthon, már nem ugorhatsz le a sarki éjjel-nappaliba, hanem non-stop trafikot kell keresned.
- Párkapcsolati probléma, ha dohányosként nem dohányos a párod.
Sok pénzbe kerül, amit jobban is el lehetne költeni.
Függősg érzete, ami kötöttség is egyben.
Rossz közérzet, ha nem tud szívni, ami teljesítményromboló hatású is lehet.
köszi mindkettőtöknek a kommenteket :)
Első válaszoló, nem rosszból mondom, de ha mindenki így fogná fel az életet, h "áááh, annyi más szemét van, egy kis cigicsikk meg se kottyan a földnek" akkor lennének csak az igazán nagy bajok. Szerencsére még sok olyan ember van, aki úgy fogja fel, h ha más nem is dobja a szemetesbe a szemetet ő akkor is oda fogja és így tett egy lépést a szebb környezetért. És akkor lenne jó és szép, ha mindenki így fogná fel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!