Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Érvek a szerelem mellett és...

Kedves97 kérdése:

Érvek a szerelem mellett és ellen?

Figyelt kérdés

kaptunk egy házit magyarból, miszerint fejtsük ki a véleményünket a szerelem mellett és ellen ezt az idézetet kaptuk Szerelemre születtünk. Ki merné azt állítani, hogy nem arra születtünk e világra, hogy

szeressünk? "Hiába áltatjuk magunkat, minden pillanatban szeretünk; még akkor is, ha olyan

dolgokkal foglalkozunk, amelyeknek látszólag nincs közük a szerelemhez. A szerelem

titokban ott búvik mindenben, és az ember képtelen rá, hogy szerelem nélkül éljen."

2013. szept. 26. 19:09
 1/10 A kérdező kommentje:
mit írjak bele? egyáltalán hogy kezdjek hozzá?
2013. szept. 26. 19:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez a 2012es októberi magyar érettségi feladata volt. Nézz bele esetleg a megoldókulcsba hátha segít vmit :)
2013. szept. 26. 19:21
 3/10 A kérdező kommentje:
igen tudom megtaláltam, de nem nagyon segít, még sose írtunk érvelést és nem tudom hogy kéne elkezdeni :/
2013. szept. 26. 19:24
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát ez olyan, hogy eléggé a saját véleményedet kell használd. Tehát te magad mit látsz jónak a szerelemben és mit rossznak, mondjuk lehet akár a közvéleményt is leírni. Először gyűjts érveket mindkét oldal mellett miért jó ( pl.: az embernek nem jó egyedül lenni, szerelemből lesz gyerek stb stb nagyon sok ez most csak két példa volt, negatív pedig pl, hogy sok összetört szív, akár felelőtlen döntések) ilyesmik...és akkor ha ezek megvannak akkor már tudsz írni, ha pedig kifejezetten csak az egyik oldal mellett szeretnél érvelni akkor azt is lehet, csak akkor az általános negatív véleményket is meg kell cáfolnod. MIndig egy erősebb érvvel kezdd utána közepére tedd a gyengébb érveket és nagyon erős érvekkel zárd.
2013. szept. 26. 19:32
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen úgy kezdd el, hogy felírsz egy plusz meg egy mínusz jelet egymás mellé, és ezek alá összegyűjtöd az érveidet. Ezután döntsd el, melyik "oldalon állsz".

Ezek az érvek lesznek a tételmondataid. Egy-egy bekezdés egy-egy érvet jelent. Az érvedet megfogalmazod, alátámasztod példával, ami lehet személyes tapasztalattal, irodalmi példa vagy akármi. A lényeg az, hogy mindig meg kell magyaráznod az érvet, mindig alá kell támasztani, különben nem érvényes, rossz lesz a felépítés.

A bevezetés lehet a téma elindítása általános oldalról, pl. "minden ember szerelmes életében legalább egyszer blablabla", vagy definiálhatod, mit értünk szerelem alatt. Ezután a tárgyalásban jönnek az érveid, majd a befejezésben fogalmazd össze a leírtakat röviden, foglalj állást, fejtsd ki a véleményedet.

2013. szept. 26. 19:34
 6/10 A kérdező kommentje:
de mondjatok légyszi pár példát vagy mit írjak bekezdésnek milyen példákat írjak honnan idézzek? valami irodalmi példa kéne amit eddig tanultunk azoktól a költőktől (11.-es vagyok) saját tapasztalat nem nagyon van még nem voltam szerelmes. Nem tudom mit írjak..
2013. szept. 26. 20:16
 7/10 A kérdező kommentje:
hogy néz ki egy érvelés? sehol se találok egy kidolgozott példás neten ami tudna segíteni elkezdni
2013. szept. 26. 20:20
 8/10 A kérdező kommentje:
példát*
2013. szept. 26. 20:20
 9/10 anonim ***** válasza:
rómeó és júlia :D klasszikus, akkor anyegin az nagyon jó ide az elvileg 11es hogy tatjana már szerelmes volt, anyegin elkésett a szerelemmel mert tatjana már egy más férfi felesége lett ezt nagyon lehet ragozni, akkor...charlotte bronte jane eyre ezt midneki ismeri..a szerleem akkor is kitartott mikor mr rochester megvakult de jane akkor is szerette továbbra is (igaz szerelem)
2013. szept. 26. 20:23
 10/10 A kérdező kommentje:
jöhetnek még segítségek :))
2013. szept. 27. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!