Mi az Etika főnévnek az ellentett szava?
ÍGY ÉRTEM -> pl.: fekete - fehér
NEM ÍGY ÉRTEM -> pl.: etika - etikátlan
Mi az almának az ellentett szava, ez kb. ilyen.
Az első jól írta, főnévnek nincs pontos, egy szóban leírtható, köztudatban elfogadott ellentéte.
Hogy ne lenne főnévnek ellentéte?
pl.: szimpátia- antipátia
Minden melléknévből képzett főnévnek van ellentéte, amennyiben a melléknévnek magának is van. (Pl. annak, hogy sárga, nincs.) És vannak társadalmilag kialakult ellentétek is, pl. sokak szerint a kék ellentéte a piros vagy a zöld, ez attól függ, van-e jogsijuk, vagy írtak-e a suliban olyan vastag kék-piros ceruzával.
Az etika ellentéte az etikátlanság szerintem.
Kivétel erősíti a szabályt! :D
Akkor fogalmazzunk úgy, hogy valamilyen állapotot leíró főnév esetén van a kivétel Ami részben mellékneves hatású.
Elnézést a melléfogásért máskor igyekszem odafigyelni rá, és köszönöm nektek #2 és #3 hogy az elsődleges kérdésre is válaszoltatok ment a zöld.
+ (tudom korábban rosszul fogalmaztam) de nem az etika szó ellentétes szavát, hanem a szó mögötti tartalomnak az elletettjét keresem egy szóban/szakkifejezésben, ami nem az etika szó egyik tagadó alakja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!