Szögfüggvény-valaki segítene?
Van egy torony. A torony árnyéka kétszer olyan hosszú, mint maga a torony. Mekkora a napsugaraknak a talajjal bezárt beesési szöge.
Addig eljutottam, hogy ez tangens lesz (szerintem). És ugye a szög melletti befogónk 2x, a szöggel szemközti befogónk simán x. és akkor tangens-alfa=x/2x. De nem igazán értem hogy kell rendezni ezt az egyenletet (ebben mindig rossz voltam.) az x-ek kiüthetik egymást? xd
segítsetek kérlek én síkhülye vagyok matekból
igen, az x-ek kiütik egymást.
Próbáld meg megoldani 1 méteres földbe szúrt botra, és egy 100 méteres valódi TV-toronyra, és nézd meg, hogy miket kapsz.
Az kell majd neked, hogy tangensalfa=x/2x=1/2.
Ha van függvénytáblád, akkor megkeresheted a táblázatban, hogy minek a tangense 1/2.
(ha nincs, akkor számológépen lesz olyan gombod, ami azt tudja hogy elárulja hogy egy adott tangens melyik szöghöz tartozik. Kérd meg a tanárod, hogy mutassa meg, hogy hívod elő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!