Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Okos vagy? AKKOR SEGÍÍÍTS!

Pacaaa kérdése:

Okos vagy? AKKOR SEGÍÍÍTS!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A háziban kéne a segítségetek :$

Nem kérem hogy oldjátok meg helyettem csak segítsetek mert nagyon nem értem...Viszont már rohamosan közeleg az év vége és nemkéne most begyűjtenem az egyeseket :|

Szóval,most a tengelyesen tükrös négyszögeket vettük és azon belül a DELTOIDOK szerkesztését.

Eddig úgy volt a feladatmenet hogy:

1. 2,8 cm szakasz

2. B-ből 4 cm körív

3. C-ből 5 cm körív

4. összekötöm

E N Y I

de most kaptunk egy ilyet:

Szerkessz deltoidot,ha adott KÉT OLDAL és a NEM SZIMMETRIAÁTLÓJA.

AB = 2,4cm

BC = 3,2cm

BD = 4,0cm

Aki segít az életet ment (és felpontozom;)

Lécci segítsetek OKOSAK ^^

köszönöm!

2010. ápr. 15. 20:04
 1/5 anonim ***** válasza:
az átló két végpontjából körzöl, az egyik oldalra az egyik oldalhosszal (2x), a másikra a másikkal (2x). a metszéspontok a keresett 2 oldal.
2010. ápr. 15. 20:12
 2/5 anonim ***** válasza:
újraolvastam, kicsit félreérthető :D szal B-ből és C-ből is körzöl AB távolságra, és ezek metszéspontja A. D meg ugyanígy, csak a másik oldalra
2010. ápr. 15. 20:15
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi! megpróbálom! aztán holnap leellenőrizzük és majd leírom hogy jót mondtál-e ;)

Igen,elég félreérthető...Pedig a könyvből írtam a feladatot!!!

2010. ápr. 15. 20:30
 4/5 anonim ***** válasza:
nem a feladat félreérthető, hanem az első válaszom :) a feladat korrekt, bár ha órán nem néztetek ilyet, akkor hirtelen meglepő.
2010. ápr. 15. 20:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Elég gáz erre ez az oldal...

Egy egyenletet sem lehet rendesen leírni itt nemhogy ezt ábrázolni :D

2010. ápr. 15. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!