Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Jó matekosok! Hogy kell ezt...

Jó matekosok! Hogy kell ezt megoldani?

Figyelt kérdés

Most egy kicsit sok feladatot fogok leírni de nem kell mindre válaszolni. Az is jó ha csak egyre és akkor rájövök hogy hogyan csináljam a többit :) Köszi ( Ja amúgy szinusz, coszinuszos stb. leckénél vagyunk)

1; Egy egyenlő szárú háromszög alapja 42 cm, szárszöge 50°. Az alapot mindkét irányban a szár hosszával meghosszabítjuk. Mekkorák az így keletkezett háromszög oldalai?

2;Egy 24 cm sugarú körben lévő 30 cm hosszú húhor mekkora középponti szög tartozik?

3;Egy 6 cm sugarú körben mekkora húrhoz tartozik 40°-os kerületi szög?

4; Mekkora annak a körnek a sugara amelynek 7 cm húrjához 32°17' kerületi szög tartozik?

Ennyi lenne . Csak nem tudok nekiállni sem... Hülye vagyok matekból

2010. ápr. 15. 17:06
 1/2 A kérdező kommentje:

Másodikban elírtam *húrhoz

bocsi

2010. ápr. 15. 17:07
 2/2 anonim ***** válasza:
1. Először számold ki az első háromszög adatait. ( aminek az alapja 42 cm. Ugye ehhez ismered a rajta levő két szöget, mert azok egyformák 180-50/2 ( Nem tudom hanyadikos vagy, de egyszerűbb esetben Pythagorasszal lehet). Így megkapod a kérdéses oldal hosszát. Ezt hozzáadva az alaphoz, megkapod az uj alap hosszát, és itv.
2010. ápr. 15. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!