Egri csillagok 2kérdés, segítség?
1.Gergő találmányai segítik a magyarokat a csatában . Melyek ezek (mik és mire valók)
2.Miért igazak :
-Történelmi mű
-Egri csillagok kalandregény
-A regény az anyai szeretet hiteles ábrázoláda
- Hazaszeretet regénye
-Szerelem regénye
Pont ugyanezekre a kérdésekre már érkezett válasz, olvass itt ezen az oldalon...
Ha kötelező olvasmány van, akkor nézd meg a filmet. Anyegin, Egri Csillahok, Pál Utcai Fiúk, Légy jó mindhalÁlig, de úgy, hogy nagyon figyelsz. Én is ezt tettem, de a Légy jó mindhaláligot azt filmben nem láttam, mert elolvastam. Kicsit használd az eszed.
A kérdésekre a választ te magad is meg tudod fogalmazni. Kicsit gondolkozz.
Miért történelmi mű? Mi az a történelem?
Megtörténelem, megtörténés, amik már megtörténtek. Mikor volt Eger várának ostroma? 1552.
Hát ebből csak ki találod a választ, hogy miért. Képzepd el, mintha a haveroddal beszélgetnél, mondanád neki, hogy tegnap úgy berúgott a Józsi, hogy neki ment a Pistának, rárontott a házára, de a Pista megvédte magát
Na itt ugyanez van az Egri Csillagokban. Csak haver helyett leirni kell.
A magyarokra rátánadtak a törökök.
De hogy a kérdésekre is válaszoljak, a magyarokra rátámadtak a törökök, és ez azért történelmi, mert ez a támadás 1552-ben volt és nem 2016-ban.
A hazaszeretet regénye mert az országért küzdöttek.
Szerelem mert a két főszereplő szerelme évelen át kitartott, még ha nem is találkoztak, házasság...
Tulajdonképpen ezek a kérdések olyanok mint egy IQ teszt. Könnyű rá válaszolni, ha csak a filmet láttad is. Nem sértésből mondtam mindezt, hanem segíteni akarok. Sajnos az egész világon ugyanez van. 17/р
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!