1. Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely merőleges az f: x-2y=10 egyenesre és áthalad a P (-2;3) ponton. 2. Mekkora területű részekre osztja az (x-3) 2+ (y+1) 2=16 egyenletű kört az y=1 egyenes?
Segítséget szeretnék kérni ezen feladatok megoldásában. Bevallom, legalább 5 éve nem foglalkoztam ilyen jellegű kérdésekkel, de kialakult egy ilyen helyzet.
Jelezném, hogy nem érdekelnek a támadó jellegű hozzászólások, nem poénból írok ide, ha lenne más megoldás nem itt lennék.
Mindenki másnak nagyon szépen köszönöm a segítségét. Fontos, hogy meg is szeretném érteni a dolgok miértjét, milyen képleteket kell használni és mi a levezetés lépései.
Nem tudom, hogy ez jó-e, érthető-e, kielégíti-e az igényeidet?
Elsőként nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
Másrészről viszont ne haragudj, de nem egészen világos. Ugye egyenletrendszerben megoldom a két egyenletet. Feltételezem, hogy a "c" és az "a" egyenletekkel. Viszont ebből nem igazán értem miként jön ki az A és a B pont. Vagy félreértettem valamit?
Elnézésedet kérem, sikerült megértenem, teljes a dolog. Köszönöm szépen a segítségedet ebben a feladatban!
Esetleg az 1. feladatra van ötleted esetleg?
f: x-2y=10
Az egyenletből kiolvashatjuk az egyenes normálvektorát: n(1;-2) (Az x és y előtti számok)
Ez a vektor irányvektora a kérdéses egyenesnek. Ebből csinálhatunk normálvektort: n(2;1) (Ez a kérdéses egyenes normálvektora.) Az egyenes egyenlete: 2x+y=2*(-2)+1*3
2x+y=-1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!