Van egy háromszög a=4 alfa=30 fok. Keressük a c, b, és a magasságot és a háromszög köré írható kört. Tudnátok segíteni?
Figyelt kérdés
2016. máj. 17. 18:46
1/12 anonim válasza:
Ilyen háromszög végtelen sok van! Kimaradt valamilyen adat!
2/12 anonim válasza:
Ebből hogy a halálba lehetne megcsinálni? :D Nem hagytál le valamit?
3/12 anonim válasza:
Én csak úgy tudom kiszámolni, ha megszerkesztem a megadott adatokat. Elfelezem az "a" oldalt, az 2cm..ez a kör sugara. Megszerkesztem a kört, az "a" oldal két vége lesz a két csúcs. A harmadikat ott kapom meg, ahol a szög metszi a körvonalat.
Ebben az esetben: a=4 , b=2, c=3.5, m= 1.7
Nem kizárt, hogy meg lehet oldani máshogy is, de ezekből az adatokból nekem csak így megy. :)
4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Nem, nem hagytam ki adatot!
2016. máj. 17. 19:44
5/12 anonim válasza:
"Elfelezem az "a" oldalt, az 2cm..ez a kör sugara"
De miért?
Ezt a feladatot ennyi adatból nem lehet megcsinálni, mert végtelen sok ilyen háromszög van
6/12 anonim válasza:
3. nagy baromságot ír, alapjául veszi, hogy az "a" oldal az a kör átmérője, ami nincs leírva a feladatba. Pont egy ilyesmi volt most emelt matekon, csak négyszöggel (meg persze több adattal... :D ) Ezekből az adatokból végtelen sok megoldás létezik. Ilyet se hagytál le, hogy mondjuk a háromszög egyenlő szárú?
7/12 A kérdező kommentje:
Annyi maradt le hogy a kör területe kell :/
2016. máj. 17. 19:52
8/12 tatyesz válasza:
2Rsin30=a, R a köré írható kör sugara.
9/12 anonim válasza:
10/12 anonim válasza:
5-ös kommentelő..Ha megfigyelted, odaírtam, hogy én csak így tudok kiszámolni a feladatot. Tehát ez az egy megoldás, amit ÉN fel tudok mutatni. Nem garantáltam, hogy helyes. Sőt, megemlítettem, hogy biztosan van más módszer. Ezen okból, én nem látok rajta semmi nevetnivalót. Segíteni akartam, ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!