Matek szöveges feladatos háziba kéne segítség?
Nem tudom megcsinálni ezeket a feladatokat mert hiányoztam 2 hétig betegség miatt és kimaradtam 6 matek óráról :(
Ha meg nem csinálom meg a házit kapok egy 1-est.
A feladatokat levezetve kéne leírni, hogy megértsem.
Előre is köszi :)
1. feladat
Egy apa most háromszor annyi idős, mint a fia. 14 év múlva már kétszer annyi idős lesz. Hány évesek most?
2.
Kata 20 év múlva kétszer annyi idős lesz, mint Béla most. 2 évvel ezelőtt 4 évvel volt idősebb, mint Kata most. Hány évesek most?
3.
Andor és Botond testvérek. Életkoruk összege most 24 év. Amikor ez az összeg megkétszereződik, a fiatalabb testvére épp 4 évvel lesz idősebb mint a bátyja most, Hány éves az idősebb testvér most?
4.
Zsóka is Bori 7000 Ft zsebpénzt kapnak. Zsóka zsebpénzének 20%-a 400 Ft-tal kevesebb mint Bori pénzének 2/5 (0.4) része. Melyik lány kap kevesebb pénzt, mennyivel?
5.
Egy háromszög két kisebb szögének aránya 3:4. A legnagyobb szöge a másik két szög összegénél 12°-kal nagyobb. Mekkorák a háromszög szögei?
Az első feladatot megoldottam :D
helyette viszont kaptam egy újat:
Ha egy kétjegyű szám számjegyeit felcseréljük, akkor az eredeti szám 8/3-szorosát kapjuk. Melyik ez a szám?
8/3 az 2,666666
"Ha egy kétjegyű szám számjegyeit felcseréljük, akkor az eredeti szám 8/3-szorosát kapjuk. Melyik ez a szám?"
(8/3)*(10*A+B)=10*B+A
80A+8B=30B+3A
77A=22B
7A=2B
A=2; B=7;
--> 27 a szám.
-----------
---------------
------------
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!