Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Milyen témákat tudnátok...

Am.^^ kérdése:

Milyen témákat tudnátok javasolni fizika-házidolgozat kapcsán?

Figyelt kérdés
A slampos témaköröktől eltekintve szeretném valahogyan kifigurázni a követelményt, és olyan témát találni, ami ha halványan is, de érint más tudományokat. Gondolok itt például spirituális dolgokra (telekinézis) és hasonlók.

2016. ápr. 27. 20:36
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Senki nem fog 'megvilágosodni' a soraidtól, kedves """válaszoló""". Csak hogy nyugodt légy, meghagytam neked a fekete lyukaidat és a nagyon okosnak feltüntető szakszavakat, és maradtam laikusnak. Semmiképp ne fogadd ezt elismerésként, ennek ellenére remélem, most már nyugodt szívvel indulsz a világ megváltásának. Köszönöm segítőkészséged az érdeklődés és kíváncsiság kiölésében, az - általad minden harmadik szóként használt - áltudományok majd az épülésemre lesznek.
2016. ápr. 30. 22:28
 12/14 anonim ***** válasza:

Pedig az áltudományokról tényleg tartalmas dolgozatot lehetne írni... Na mindegy. Ha a valódi tudomány és valódi fizika iránt érdeklődsz, akkor keress rá a következőkre:

-Öveges Professzor kísérletei

-Härtlein Károly kísérletei

-MTA-n tartott előadások

Ha meg tényleg a modern fizikáról akarsz valamit, mert téged csak a fekete lyukak, meg a relativitáselmélet érdekel, akkor ajánlom a következő videót:

Nagy Károly: Einstein hatása a XX.század fizikájára.

Na ezekből tudsz tájékozódni szabatosan. Persze előismeretek ide is kellenek. Ha meg az aktuális kutatások, vagy a műszaki fejlesztések érdekelnek, akkor tudományos folyóiratokban kell tájékozódni. (pl.:sciencedirect.com, nature.com, springer.de, stb.)

2016. ápr. 30. 23:18
 13/14 Tom Benko ***** válasza:
@10: Én ismeretterjesztésről beszéltem, nem az újságírásról. Az újságokban való igaz, hogy még a tudományos cikkek is hemzsegnek a hibáktól, tódításoktól, torzításoktól és az újságírók tudatlanságának egyéb következményeitől. Az összeegyeztetéssel szintén egyetértek, de minél szélesebb körű a tájékoztatás, annál alacsonyabb szintet kell feltételezni.
2016. máj. 1. 01:33
 14/14 Tom Benko ***** válasza:
@Kérdező: Na, az áltudományok biztosan nem lesznek az épülésedre, sőt, azok borzalmasan megmerevedett szellemi gettók. Menekülj onnan, amíg teheted.
2016. máj. 1. 01:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!